La Tempesta is een klein projectensemble van 8 enthousiaste jonge musici. Foto: PR.
La Tempesta is een klein projectensemble van 8 enthousiaste jonge musici. Foto: PR. Foto:

Jong muzikaal talent in Dat Bolwerck

Zutphen - Op zondagmiddag 25 oktober is Ensemble La Tempesta uit Den Haag te gast in Dat Bolwerck in Zutphen. Zij spelen dan bekende en minder bekende werken van Händel, Vivaldi, Mendelssohn-Bartholdy en Janácek.

La Tempesta is een klein projectensemble van 8 enthousiaste jonge musici van het Haagse Conservatorium. Eén of twee keer per jaar voert het ensemble een serie concerten uit in binnen- en buitenland. Succesvol waren o.a. de concerten in Frankrijk (Bourgogne), Den Haag, Delft en op Terschelling. Dit najaar worden concerten gegeven op historische locaties in Bonn en enkele andere steden in Duitsland.
Aansluitend speelt La Tempesta op Landgoed Spaensweerd in Brummen en in Zutphen. De tournee eindigt in Den Haag. Om zoveel mogelijk jonge musici een kans te geven concertervaring op te doen, wisselt de samenstelling per project. Het ensemble werd in 2006 opgericht door dirigent Harry van der Meer.

Het concert in Dat Bolwerck begint om 15.00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur. Adres: Zaadmarkt 112. De toegangsprijs bedraagt 13,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of te bestellen via het emailadres.


vincent@datbolwerck.nl