Co Woudsma. Portret gemaakt door Jet Nijkamp. Foto: PR.
Co Woudsma. Portret gemaakt door Jet Nijkamp. Foto: PR. Foto:

Poëtische grootheden bij De Avonden

Zutphen - De Avonden heeft poëzie in petto de komende editie, 30 oktober in het Volkshuis aan de Houtmarkt 62. Vanaf 21.00 uur poëzie maar ook lekker eten. En dat die twee heel goed samen gaan, dat weet hoofdgast Co Woudsma.

Deze bondige, humorvolle en ironische dichter bracht kortgeleden bij de Bezige Bij zijn derde dichtbundel 'Hoogste Zomer' uit. NRC, Volkskrant en Het Parool zijn er zeer lovend over. Presentatrice Meike Wesselink gaat in gesprek met Woudsma over kijken en dichten, over dichten over eten en over eten. Live cooking gast Anne Menting bereidt iets lekkers in haar keuken. Publiek en Woudsma mogen proeven. Maar ook Dirk Butz; gastheer en muzikant Wolfram Reisiger nodigde de Duitse singer/songwriter uit. Voor bands, musicals en filmprojecten schreef Butz veel, maar ook als muziekdocent en als bandcoach was Butz actief, en nog steeds. Zo ook Wolfram Reisiger. Daarom een bijzondere muzikale live ontmoeting. Het publiek staat het aan het eind van De Avonden vrij om mee te komen jammen. Kees van Hof brengt weer op geheel eigen wijze een gesproken column en kunstenares Nicole Karrèr geeft een mini-expositie. Bomen; dat is het centrale thema in haar werk. Te zien is hoe datzelfde thema langzaam verschuift van realistisch naar abstract.
Een poëtische toegift ook van Dick van Welzen. Gastvrouw Angela Alink nodigde de dichter-laatbloeier uit Gorssel uit. Nog niet eens zo lang uit de kast als dichter, wint Van Welzen de ene na de andere prijs met zijn poëtisch werk, dat vaak gaat over het menselijk tekort en de natuur.

De Avonden, een prikkelende avond voor liefhebbers van kunst, poëzie, literatuur, muziek, theater en elkaar ontmoeten. Start: 21.00 uur (inloop vanaf 20.30 uur). Entree: 7,50 euro (onder de 25 jaar: 3 euro).


www.facebook.com/deAvonden