De leerlingen van Gelderveste. Foto: PR.
De leerlingen van Gelderveste. Foto: PR. Foto:

Leerlingen Gelderveste

op bezoek bij Achterhoek Nieuws bv

De redactie werd overspoeld met vragen

Lichtenvoorde – Op vrijdag 2 oktober bracht de voltallige 'redactie' van de vakantiekrant van Gelderveste een bezoek aan de redactie van Achterhoek Nieuws bv aan de Bleekwal in Lichtenvoorde. De groep bestaande uit elf groep 7 en 8 leerlingen van Gelderveste die samen een krant gaan maken, wilden graag meer te weten komen over de krant en redactiewerkzaamheden.

Om 11.00 uur arriveerden de leerlingen bij Achterhoek Nieuws bv voor hun eerste redactiebijeenkomst. En wat is er nu leuker dan bij een echte redactie komen kijken? Bij Achterhoek Nieuws bv maken ze iedere week maar liefst 14 kranten, dus er was genoeg te ontdekken!
Eerst mochten de (leerling)redactieleden van de Vakantiekrant zelf vertellen wat zij tot nu toe al hadden gedaan wat redactiewerkzaamheden betreft. Daarna vertelden twee redactieleden van Achterhoek Nieuws bv het een en ander over de krant en hun werk op de redactie. Vervolgens was het tijd om kennis te maken met het krantensysteem waarmee de redactie werkt en om 12.30 uur was het weer tijd om huiswaarts te keren. Maar niet voordat er nog een groepsfoto werd gemaakt die de leerlingen uitgeprint op een voorpagina als aandenken meekregen naar huis.
De redactie van Achterhoek Nieuws wenst Martijn Toonk, Maxine Ubbink, Jasper Engbersen, Daan Wichmann, Luka Scheffer, Sanne Schuitemaker, Marijne Bos, Maartje van Gijssel, Alissa van de Heijden, Anco Goorhuis en Suus Pieterse heel veel succes met het maken van de Vakantiekrant van Gelderveste.