Het team van Helmink. Foto: PR
Het team van Helmink. Foto: PR Foto:

Week van het slapen bij Helmink Wonen in Vorden

Vorden - Slapen is enorm belangrijk om goed tot rust te komen, lichamelijk en geestelijk te herstellen en weer energie te krijgen. Gemiddeld slapen we een derde deel van ons leven. Gemiddeld, want de slaapbehoefte van mensen varieert: de een heeft weinig, de ander veel slaap nodig. Bij Helmink Wonen in Vorden kunt u bij uitstek terecht voor advies op maat. De slaapspecialisten van Helmink laten u de diverse mogelijkheden zien, adviseren u over het comfort dat bij u past en helpen bij de diverse opties die u wenst. Op de slaapafdeling vindt u talloze boxsprings, ledikanten, slaapkamerkasten en matrassen. Daarnaast vindt u bij Helmink een ruim assortiment in dekbedovertrekken, hoofdkussens, dekbedden en accessoires. Tijdens de slaapweek kunt u kennismaken met de bekende nek ondersteunende Silvana Support hoofdkussens waar Helmink Wonen dealer van is in Vorden. Bij aankoop van 2 hoofdkussens of een Silvana dekbed krijgt u een gratis hotelovernachting cadeau in een Fletcher hotel in Nederland naar keuze (zie de advertentie in deze krant).

Silvana Support
Silvana Support is al ruim 30 jaar het beste nek ondersteunende hoofdkussen. Ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten, gemaakt van de allerbeste materialen en tot in detail uitgedacht om jouw lichaam optimaal te ondersteunen. Silvana Support kussens zijn in zes verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, van extra zacht tot extra stevig. Dus ben je nu klein, groot, lang een rug- of juist een zijslaper? Er is voor iedereen een Silvana Support.

Neksteunkussen
Een neksteun wordt soms ervaren als een ongemakkelijk gedeelte van het zo comfortabele hoofdkussen, alsof je in de goede slaaphouding gedwongen wordt. En dat vindt niet iedereen prettig. Met de schoudercontour in de neksteun van Silvana Support is dat voorbij. De jukvormige contour volgt het hoofd en de nek soepel, maar ondersteunt nog steeds zodanig dat de wervelkolom recht ligt, of je nu op je rug of op je zij slaapt. De drie verschillend gevulde bovenvakken zorgen voor een perfecte positie van het hoofd en een ontspannen wervelkolom in iedere lighouding. De gezichtjes laten zien hoe je Silvana SupportĀ® op de juiste manier gebruikt. De wigvorm is niet alleen mooi om te zien, maar is ook functioneel: de vulling blijft op zijn plaats. En de neksteun zorgt voor de ondersteuning op de logische plek: de nekspieren kunnen ontspannen. En omdat deze nieuwe neksteun bij zijligging de kin vrijlaat, adem je ook vrijer zodat je nog rustiger slaapt. Een aanrader voor wie last heeft van nek- of hoofdpijn of voor wie gewoon heel lekker wil slapen.

Nog meer innovatie en actie
Naast de Silvana Support hoofdkussens zijn er tijdens de slaapweek nog meer leuke acties met boxsprings en matrassen. Tevens laat Helmink u nader kennismaken met innovaties zoals slapen op luchtmatrassen (ter vervanging van het waterbed) en de voordelen van het slapen op schotelbodems. Naast al deze producten die uiteraard te proberen zijn laat Helmink u ook de nieuwe Curem traagschuim matrassen zien. Deze nieuwe matrassenlijn in traagschuim is uniek door toepassing van nieuwe technieken. De traagschuim matrassen zijn daardoor nog duurzamer, ventileren nog beter en zijn ook in prijs heel aantrekkelijk ten opzichte van de reguliere merken. Helmink is in de regio exclusief dealer van deze nieuwe Curem matrassenlijn. Ter introductie krijgt u tijdens de slaapweek maar liefst 50% korting op de 2e Curem matras. Bezoek daarom de slaapweek bij Helmink Wonen (t/m 18 oktober) en laat u informeren over alles op het gebied van slapen.

Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor slaapadvies op maat, om zo te bekijken wat voor uw wensen, slaaphouding en aandachtspunten de beste oplossing is. De slaapadviseurs van Helmink kunnen u daarin adviseren. Voor meer informatie ga naar de website.


www.helminkwonen.nl/vorden


Reanimatiecursus Rotaryleden

Zutphen - Ook afgelopen jaar zijn twee leden van de Rotaryclub Vorden-Zutphen actief en met succes betrokken geweest bij een reanimatie. De leden van de Rotaryclub waren in staat bijstand te bieden dankzij de jaarlijkse reanimatiecursus die de club biedt aan de leden, oud-leden en hun partners.

Jaarlijks worden meer dan 15.000 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. 80% van deze hartstilstanden gebeurt bij de 55-plusser in een thuissituatie. Ongeveer 10% overleeft een hartstilstand. De kans op overleven is vele malen groter als binnen 6 minuten reanimatie plaatsvindt. Met het gebruik van een AED wordt nog meer succes geboekt.
Leden van Rotaryclub Vorden-Zutphen volgen jaarlijks een reanimatiecursus en AED-instructie, in samenwerking met het landelijk project Hartveilig Wonen. De club heeft daarmee sinds 2012 de status 'Hart Veilige Rotaryclub'. Voorafgaand aan de cursus doorlopen alle deelnemers eerst online het reanimatiespel, die op een inspirerende manier voorbereid op het toepassen van reanimatie en AED. Alle leden ontvangen een certificaat en melden zich tevens aan bij het project Hartveilig Wonen. Vanuit dit project worden, bij melding van reanimatie, aangesloten vrijwilligers die in de buurt wonen opgeroepen om hulp te verlenen, in afwachting van de ambulance.
Ook op deze wijze willen de leden van de Vordense Rotary graag een steentje bijdragen aan medemensen in nood. En voor iedereen geldt: reanimatie kun je niet verprutsen, nietsdoen is geen optie.


www.hartveiligwonen.nl
www.rcvordenzutphen.nl