Cees de Boer in Rome. Foto: PR
Cees de Boer in Rome. Foto: PR Foto:

Zutphense Cees de Boer behaalt einddoel voettocht naar Rome

Rome/Zutphen - Verdeeld over 3 jaar heeft Cees de Boer uit Zutphen zijn doel bereikt, voettocht naar Rome vanuit Zutphen. Bijna 3000 km als sponsor-voettocht waaraan hij een doel aan wilde verbinden. Het doel is Alzheimer Nederland geworden. Dementie is een van de snelst groeiende ziektes en iedereen krijgt er wel direct of indirect mee te maken als patiƫnt, familie, mantelzorger of vriendenkring.

Door Margot van Heel

Met het zijn van mantelzorger heeft Cees de Boer ervaring, zijn schoonvader had Alzheimer. Met hem in gedachte en de vele andere mensen die getroffen zijn door dementie liep hij deze tocht. Cees heeft tijdens deze tocht mooie ontmoetingen gehad met mensen die ook de tocht liepen maar ook met de plaatselijk bevolking van de dorpen waar hij stopte om een slaapplaats te zoeken. Als men hoorde dat hij liep voor Alzheimer Nederland was er vrijwel meteen het verhaal dat men wel iemand kende die ook geconfronteerd was met deze ziekte. Van jong tot oud, vaak emotionele verhalen van afscheid en verdriet. Cees wil alle mensen die royaal gegeven hebben, via een link op zijn blog om het wetenschappelijk onderzoek naar dementie te ondersteunen, hartelijk bedanken. De actie is nog niet helemaal afgelopen, doneren kan nog via onderstaande website.

In dit blog staat Cees zijn reis beschreven vrijwel van dag tot dag. Mooi verhaal! Helpt u mee zodat Cees de Boer het streefbedrag of meer gaat halen voor Alzheimer Nederland? De streefafstand heeft Cees al gehaald. Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen.


www.ceesdeboer.reismee.nl