Schuur Dierenweide 't Spiker in Warsnveld. Foto: PR.
Schuur Dierenweide 't Spiker in Warsnveld. Foto: PR. Foto:

Bouw van schuur voltooid

Warnsveld - De vrijwilligers van de Dierenweide 't Spiker te Warnsveld hebben een prachtige schuur gebouwd. Deze schuur wordt in gebruik genomen als werkplaats en voor de opslag van krachtvoer en hooi. Reparaties en opslag van krachtvoer gebeurde tot op heden in de "Spikerstal". De verzorgers en ook het bestuur vonden dat door het volproppen van de "Spikerstal" het steeds moeilijker werd om de dieren goed te kunnen verzorgen en werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Daarom kwam het idee bovendrijven om een schuur erbij te bouwen.

Het bestuur is hierbij voortvarend te werk gegaan. Ze hebben sponsoren gevonden die bereid waren om een éénmalige bijdrage te geven om de schuur te kunnen bouwen.Het bestuur heeft de instelling om de donaties die jaarlijks binnenkomen van onze donateurs te gebruiken voor de exploitatie van de weide. Deze donaties worden gebruikt voor het aankopen van krachtvoer, hooi, dierenartskosten en andere vaste kosten zoals onderhoud, afschrijving, bankkosten, verzekeringen enz..

De schuur is opgebouwd in dezelfde stijl als de "Spikerstal". Omdat duurzaamheid hoog in ons vaandel staat zijn de wanden weer gemaakt met potdeksel werk van inlandse Douglas planken. De zwarte verf is waterdragend en in overeenstemming met de "Spikerstal". Door deze aandachtspunten willen we het milieu zo weinig mogelijk belasten wat overeenkomt met de doelstelling van de stichting. Daardoor zijn beide gebouwen in harmonie met elkaar en een sieraad voor de omgeving. Het bestuur dankt alle sponsoren die het weer mogelijk gemaakt hebben om deze schuur te bouwen.

Vleermuizen
Op verzoek van Karin Wopereis van Econsultancy uit Doetinchem zijn er een aantal weken terug 2 nestkastjes voor vleermuizen opgehangen. Ze zijn opgehangen aan de buitenkant van "de Spikerstal" onder de overkapping. Zij zocht alternatieve nestruimte voor de vleermuizen die zich op hielden in een aantal woningen aan de Breegraven, die op de nominatie staan om ter zijner tijd te worden afgebroken. Als deze bevolkt worden is dit een welkome aanvulling voor onze dierenweide. Zij eten o.a. veel insecten en vliegen.