Anne Kerkhoven, Mirjam van 't Hul, Esther Stam en Martine Demkes. Foto: PR
Anne Kerkhoven, Mirjam van 't Hul, Esther Stam en Martine Demkes. Foto: PR Foto:

Goud voor Martine Demkes op NK judo en zilver voor Esther Stam

Zilver behaalt op Grand Prix Tashkent in Uzbekistan

Zutphen - Wat een geweldig weekend voor de (oud) judoka's van Judo Zutphen. Op vrijdag 2 oktober verscheen Esther Stam, uitkomend voor Georgiƫ, op de judomat in Tashkent (Uzbekistan). De oud- judoka van Judo Zutphen stond sterk op de judomat en wist door te dringen tot de finale waar ze het moest opnemen tegen de Koreaanse Seon-Yeon Kim. Stam verloor de finale partij maar kon met een geweldige zilveren plak huiswaarts keren. Een mooie stap voor Esther richting de Olympische Spelen in Rio.

Op het NK senioren is het Martine Demkes gelukt om in de +78 kilogram klasse Nederlands kampioen te worden.
Martine wist 3 partijen met Ippon te winnen en in de finale rekende ze af met Tessie Savelkouls door een Yuko te scoren. Vorig jaar raakte Martine al bij de eerste partij op het NK zwaar geblesseerd en na bijna een jaar revalideren stond ze zondag weer voor het eerst op de mat op een groot toernooi.

Een geweldig knappe prestatie van de judoka van Mirjam van't Hul. Anne Kerkhoven van Judo Zutphen ( normaal uitkomend in de -21 jaar) had zich ook geplaatst voor het NK senioren en mocht om het brons gaan strijden in de -70 kilo klasse.

Helaas was Anne geblesseerd geraakt in de partij ervoor en mocht zij van de arts niet meer de mat op. Geen kans meer op brons maar desondanks toch een hele knappe 5e plaats.