Een multidisciplinair mammateam klaar voor vrouwen én mannen. Foto: PR.
Een multidisciplinair mammateam klaar voor vrouwen én mannen. Foto: PR. Foto:

Ik voel een knobbeltje, heb ik
borstkanker?

Zutphen - In het kader van borstkankermaand oktober houdt Gelre ziekenhuizen op maandag 19 oktober in Zutphen een Vertel me Gelre informatieavond over behandeling van borstkanker door het mammateam.

In Gelre ziekenhuizen staat een ervaren en toegewijd multidisciplinair mammateam klaar voor vrouwen én mannen met (verdenking op) borstkanker. Een aantal zorgverleners uit dit team vertellen u tijdens deze informatieavond hoe zij samenwerken om de beste borstkankerzorg te bieden. De verpleegkundig specialist mammacare vertelt niet alleen hoe onderzoeken en uitslag op de mammapoli verlopen. Ook gaat zij in op de begeleiding als daadwerkelijk een borstoperatie nodig is.

De radioloog en patholoog vertellen vervolgens welke beeldvormende en weefselonderzoeken zij doen en wat de uitslagen betekenen. De chirurg vertelt samen met de plastisch chirurg welke mogelijkheden hiervoor zijn en hoe zo'n operatie dan verloopt. Tenslotte gaat de verpleegkundig specialist/ internist-oncoloog in op de voor- en/of nabehandeling met chemotherapie, immunotherapie of anti-hormonale therapie. Aansluitend is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Gastheer van deze 'Vertel me Gelre' bijeenkomsten is ziekenhuisdirecteur Rob Mutsaers. Vanaf 19.00 uur is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur, duren tot ongeveer 21.00 uur en vinden plaats in het restaurant van Gelre Zutphen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website.


www.gelreziekenhuizen.nl/vertelmegelre