Metamorfose voor CBS
De Wegwijzer

Zutphen - Cbs De Wegwijzer heeft in de zomerperiode een ware metamorfose ondergaan. De school is opgeknapt, verduurzaamd en door het hele gebouw heen zijn werkplekken voor de leerlingen gemaakt. Een frisse start van het schooljaar dus. Op woensdagmiddag 14 oktober (tussen 14.00 en 17.00 uur) zijn alle kinderen, ouders, grootouders en buurtbewoners van harte welkom om een kijkje te nemen in de 'nieuwe' school.

Direct na de zomervakantie zijn de leerlingen gestart in een vernieuwd en fris schoolgebouw. Er is extra aandacht voor duurzaamheid en een gezond schoolklimaat. Zo zijn er veel lichte ruimtes en wordt er bijvoorbeeld voor gezorgd dat er extra veel frisse lucht de school binnenkomt, zodat de kinderen fris en vol energie kunnen leren. De school is nu ook meer ingericht op zelfstandig werken. Door het hele gebouw zijn werkplekken gemaakt waar leerlingen in groepjes of alleen kunnen werken. Mede door het creëren van deze werkplekken kan ieder op zijn eigen niveau werken.
Dit sluit aan bij het MI-onderwijs dat wordt gegeven. MI staat voor meervoudige intelligentie. Bij dit onderwijs wordt er gekeken naar de talenten van ieder kind, zodat het aanbod, de instructie en de begeleiding specifiek aangepast kunnen worden. Dat zorgt ervoor dat zij extra gemotiveerd raken en beter presteren.
De verbouwing van de school is twee weken voor het begin van de zomervakantie gestart. De groepen 7 en 8 van Cbs De Wegwijzer kregen daarom tijdelijk les in twee lokalen van het Isendoorn College. De leerlingen konden zo alvast de sfeer proeven van een middelbare school.

Zij hebben er vooral veel geleerd over techniek en wetenschap. Zo hebben de leerlingen in het laboratorium van de school fruitsnoepjes gemaakt. De kinderen zijn met veel frisse ideeën teruggekeerd op hun school. Omdat de samenwerking met het Isendoorn College zo goed is bevallen, gaat Cbs De Wegwijzer binnenkort ook een samenwerkingsverband aan met het Baudartius College.