Voorzitter Rode Kruis, Marieke Schriks neemt de cheque dankbaar in ontvangst. Foto: PR.
Voorzitter Rode Kruis, Marieke Schriks neemt de cheque dankbaar in ontvangst. Foto: PR. Foto:

Isendoorn schenkt 1500 euro voor
opvang vluchtelingen

Isendoorn overhandigt 1500 euro aan Rode Kruis voor opvang vluchtelingen

Warnsveld - Arjen Haffmans (conrector onderbouw van het Isendoorn College in Zutphen) heeft namens alle leerlingen een cheque van 1500 euro overhandigd aan het Rode Kruis de Graafschap.

Het geld is bedoeld voor de opvang van vluchtelingen. Er is voor het Rode Kruis gekozen omdat zij helpen bij de noodopvang van vluchtelingen.
Marieke Schriks (voorzitter Rode Kruis de Graafschap) nam de cheque in ontvangst en was overweldigd door de hoogte van het bedrag. "Het is fantastisch dat de leerlingen van het Isendoorn College zich zo betrokken voelen bij de vluchtelingen en dat ze daarvoor 1500 bij elkaar hebben gebracht. Het Rode Kruis zal zich blijven inzetten om noodhulp te verlenen en erop toe te zien dat het geld op een goede wijze wordt besteed".
Het actiecomité vluchtelingen heeft samen met leerlingen van het Isendoorn College een actie opgezet om geld in te zamelen voor de hulp aan vluchtelingen, door het verzamelen van lege flessen in één week tijd.

Inzameling lege flessen
Albert Heijn in Warnsveld heeft de ruim 2000 verzamelde lege flessen ingenomen en het bedrag naar boven afgerond.

Alle leerlingen van het Isendoorn College hebben meegewerkt. Om de leerlingen extra te motiveren werden prijzen in het vooruitzicht gesteld.

De docenten Mireille ter Horst en Nienke Berenbroek-Massink hebben deze uitgereikt aan de leerlingen die de meeste flessen hebben verzameld.