Tijdens de tentoonstelling zijn de favorieten van de medewerkers te zien. Foto: PR.
Tijdens de tentoonstelling zijn de favorieten van de medewerkers te zien. Foto: PR. Foto:

Liefde op het eerste gezicht

De favorieten van de museum-medewerkers

Zutphen - Met de tentoonstelling 'Liefde op het eerste gezicht' nemen we afscheid van het gebouw De Wildeman, waarin Museum Henriette Polak, vanaf de opening op 21 juni 1975, een warm 'thuis' had. Talloze bezoekers, kunstenaars, kunstliefhebbers en museummedewerkers kwamen hier over de drempel en werden op slag verliefd op de intieme kunst van de 'Polak'-kunstenaars in dit sfeervolle pand.

Museum Henriette Polak staat voor een grote uitdaging: de inrichting van een nieuw museum in het Hof van Heeckeren, aan het 's Gravenhof. Hier openen eind 2016 Museum Henriette Polak en het Stedelijk Museum Zutphen hun deuren voor het publiek. Met weemoed nemen we afscheid van het huidige pand, tegelijkertijd kijken we reikhalzend uit naar een nieuw museaal onderkomen met een fris elan en een vertrouwde collectie.

Als eerbetoon aan de collectie en haar grondlegger Henriette Polak en als afscheidsgroet aan het pand waar het allemaal begon, kozen de museummedewerkers hun lievelingswerk uit de collectie. Ze vertellen waarom het voor hen 'liefde op het eerste gezicht' was.

Aan de hand van deze persoonlijke keuzes is een verrassende presentatie samengesteld van vertrouwde 'klassiekers' tot minder bekende werken uit het museumdepot. Op de begane grond wordt het verhaal verteld van het ontstaan van de collectie.

De tentoonstelling is te zien van 3 oktober tot en met 31 december. De Musea Zutphen, Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak, zijn geopend dinsdag tot en met zondag, van 11.00 tot 17.00 uur.

Op de website staan indien van toepassing afwijkende openingstijden in verband met feestdagen of ombouwwerkzaamheden.

Iedere laatste zondag van de maand gratis zijn er inloop rondleidingen in zowel het Stedelijk Museum Zutphen als in het Museum Henriette Polak (aanvang: 14.30 uur, entree is niet gratis).


www.museazutphen.nl