Proeverij vrijwilligerswerk

Welk vrijwilligerswerk past bij mij?

Zutphen - Vrijdag 9 oktober organiseert de Vrijwilligerscentrale Zutphen een 'proeverij' waarin geïnteresseerden kunnen onderzoeken welk vrijwilligerswerk bij hen past. Deze vindt plaats in centrum Waterkracht aan de Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen. De bijeenkomst is gratis, begint om 15.00 uur en duurt tot 17.30 uur. U bent van harte welkom, aanmelden is niet nodig.

De proeverij, die als thema heeft 'Welke kleur combineert?' is bedoeld voor hen die al werkzaam zijn als vrijwilliger en voor mensen die overwegen dit te gaan doen. Vrijwilligerswerk doen is leerzaam, leuk en betekenisvol. Dit wordt nog versterkt als gekozen wordt voor werk dat past bij de ervaring, opleiding, interesses en mogelijkheden.
Organisaties in Zutphen en omgeving zijn op zoek naar kleurrijke mensen in alle leeftijden, voor allerlei werkzaamheden. De proeverij brengt vraag en aanbod bij elkaar. Er zijn 27 organisaties aanwezig om kennis mee te maken. U kunt onderzoeken welk vrijwilligerswerk bij u past door mee te doen aan workshops, gesprekken en het bekijken van film- en informatiemateriaal. Bovendien is er de mogelijkheid tot zelftests, het optimaliseren van uw cv en uw presentatie.
Ook is wehelpen.nl aanwezig. Dit is een laagdrempelig digitaal platform waar mensen hulp kunnen vragen, aanbieden en organiseren. Het platform vereenvoudigt het leven van mensen die hulp nodig hebben, vrijwilligers en mantelzorgers. Sinds 1 mei doet de gemeente Zutphen mee aan dit platform. De Vrijwilligerscentrale is gevraagd om dit binnen Zutphen te coördineren.
De Proeverij Vrijwilligerswerk is een samenwerking van de Vrijwilligerscentrale van Perspectief, Sutfene, het Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken, Sociaal Eetcafé De Uitwijk. Voor meer informatie: vrijwilligerscentrale@perspectiefzutphen.nl of bel met 0575 596 296.