Meer dan een halve kilometer aan kraampjes. Foto: Martijn Siemes.
Meer dan een halve kilometer aan kraampjes. Foto: Martijn Siemes. Foto:

Zonnige snuffelmarkt Noordveen

Liefhebbers van kunst en curiosa konden hun hart ophalen op de Weg naar Laren

Zutphen - Meer dan een halve kilometer aan kraampjes, kleedjes en standjes; afgelopen zaterdag sloot een grote snuffelmarkt de jaarlijkse Week van de Wijk Noordveen af. Onder een perfect najaarszonnetje konden liefhebbers van kunst en curiosa, cd's en lp's, porselein, kleding en natuurlijk heel veel speelgoed hun hart ophalen op de Weg naar Laren.

Naast de bewoners van de wijk die voor de winter al vast hun zolders hadden leeggeruimd, waren ook diverse maatschappelijke organisaties, culturele initiatieven en de scouting aanwezig.

De scouts bouwden ter plekke een toegangspoort en lieten zo hun knoop- en bouwkunsten zien. 'Gluren bij de buren' - het huiskamerfestival waarbij gewone mensen hun huis eventjes om alten toveren in een theater – vindt pas plaats in januari, maar was op de snuffelmarkt al huiskamers aan het werven.

Maar natuurlijk ging het in de eerste instantie om het kopen en verkopen van overtollig huisraad, elektronica, gereedschap, kunst en Kunst. Annabelle van dertien (zie foto) doet goede zaken met haar Petshops-collectie. Haar buurvrouw Sandra staat er met kinderkleertjes en heeft pas voor 4 euro verkocht: "Vorig jaar stond ik hier ook en toen heb ik helemaal niks verkocht. Ik doe het vooral voor de gezelligheid."

De Week van de Wijk is een initiatief van het Wijkteam Noordveen en vond dit jaar voor de vijftiende keer plaats. Naast een snuffelmarkt en braderie op de Weg naar Laren was er ook een stamppotbuffet in Polbeek en diverse andere activiteiten, waaronder workshops over uiteenlopende onderwerpen.


www.noordveenzutphen.nl