Allerlei kruiden zullen aanwezig zijn tijdens de kruidenmarkt. Foto: PR Foto:

Leer alles over kruiden op de

Kruidenmarkt in Warnsveld

Warnsveld - Voor de kruiden en plantjes betalen met geld is taboe op de Kruidenmarkt zondag 8 november bij biologische tuinderij Korenblik. De markt is niet commercieel van opzet.

Het is de bedoeling dat de markt een plek is waar mensen samenkomen om informatie en kruiden uit te wisselen. Er zijn kruidenliefhebbers aanwezig met wat er in hun tuin groeide dit jaar. Er is informatie over wat de kruiden met je doen en hoe je ze het beste kunt kweken, bewaren of er bijvoorbeeld een tinctuur van kunt maken. Daarnaast is natuurlijk aan de innerlijke mens gedacht. Een paar dagen van tevoren worden de pompoenen van Korenbliktuinder Wim Schoemaker al verwerkt tot een voedzame soep. Dus kom naar de kruidenmarkt op zondag 8 november van 11.00 tot 15.00 uur bij biologische tuinderij Korenblik, Geesinkweg 13 te Warnsveld.

Kledingbeurs tieners en volwassenen

Warnsveld - Uw overbodige kleding kunt u op onze beurs te koop aanbieden en voor 'nieuwe' kledingstukken kunt u terecht op onze kledingbeurs voor tieners en volwassenen (ook voor mannen). Deze is op vrijdagavond 9 oktober en zaterdagochtend 10 oktober in het Warnshuus in Warnsveld. Het aanbod zal bestaan uit herfst- en winterkleding, jassen, schoenen en tassen. Alle kleding is overzichtelijk op maat gesorteerd en er zijn paskamers aanwezig. Als u rustig wilt zoeken en passen is de zaterdagochtend echt een aanrader! U kunt ook zelf spullen te koop aanbieden, 85% van de opbrengst is dan voor u. Kijk voor de tijden en meer informatie op de website.

WSV Dames 1

delven onderspit
tegen Bevers 1

Warnsveld - De eindrangschikking van het vorig seizoen is geen garantie voor succes in de eerste belangrijke wedstrijd. Dat bleek in de wedstrijd van j.l. zaterdag tegen de Bevers in Lemelerveld. Extra beladen was de ontmoeting tevens aangezien de huidige trainer van WSV, Jan van Uitert, vorig jaar bij de Bevers acteerde.

De Warnsveldse dames gingen goed van start en lieten hun tegenstander niet ver uitlopen, bij 28-26 grepen ze er net naast. De WSV dames gingen toch met een goed gevoel de 2e set in en konden lang bijblijven, echter bij 25-22 viel het doek. In de 3e set was het verschil opnieuw niet erg groot, de thuisploeg was gebrand op de winstpremie en brachten met 25-19 de stand op het scorebord. In de 4e set veerde de WSV ploeg op en zagen hun inzet beloond met de winst in de set 22-25. Met 3-1 namen de dames het schamele puntje mee naar huis. Zaterdag 3 oktober komt het Groningse Donitas op bezoek in de Kei.

Dames 2
Dames 2 was te gast bij Havoc D 1 en maakte maximaal gebruik van de speeltijd. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren was al te zien in de 1e set die de WSV dames met 21-25 wonnen. In de 2e set deed de thuisploeg van zich spreken met 25-19. In set 3 bleef Havoc op het kleine voordeel hangen en met 25-21 pakten ze de set. WSV herpakte zich goed in de vierde set met 22-25 en dwongen zodoende een 5e set af. Beide ploegen waren niet in staat een grote voorsprong te nemen, zodat het erg spannend werd, getuige de 13-15 en was de overwinning met 2-3 voor D 2.

Dames 3
Dames 3 was op bezoek bij het Hengelose DVO 4. De Hengelose dames deden direct van zich spreken in de 1e set 25-20. Dat deden ze nog eens dunnetjes over zowel in de 2e als de 3e set met ruime cijfers 25-14 en 25-10. De Warnsveldse dames deden in de 4e set nog een ultieme poging het tij te keren en zag het er bijna naar uit dat dit zou lukken, echter bij 25-22 hield de thuisploeg met 4-0 de volle winst in Hengelo.

Heren 1
Heren 1 had in de eerste wedstrijd direct een tegenstander van formaat. Het sterke Bovo 2 zette meteen de trend in de 1e set 25-19. De Warnsveldse mannen deden in de 2e er alles aan om Bovo het spelen moeilijk te maken, bij 28-26 was de set wel voor Bovo. In de 3e set waren de rollen omgedraaid en behielden de WSV mannen hun voorsprong en brachten ze de set binnen met 19-25. Bovo was van dit verlies niet gediend en denderden in de 4e set door naar 25-17 en bleef de 3-1 in Aalten.

Heren 2
Heren 2 de promovendus in de promotieklasse gaf tegen SVS meteen haar visitekaartje af. In de 1e set was het een" narrow escape", 26-28. In de 2e set had de thuisploeg niet veel te vertellen 10-25. Op naar de winst in de 3e set dachten de WSV mannen en met 17-25 was de setwinst een feit. De kroon op het volleybalwerk werd gezet in de 4e set, die WSV met miniem verschil, maar toch 23-25 in winst omzette en de volle mep 0-4 mee naar huis namen.

Meisjes A1
waren op bezoek bij Focus A 1. Het werd een titanen strijd. De 1e set was voor de WSV meisjes 23-25. Ook in de 2e set was WSV met het kleinste verschil de betere 24-26. Focus bracht het team terug in de wedstrijd met de winst in de 3e set 25-22. De Warnsveldse meisjes waren gebrand op de winst en deden van zich spreken met een mooie 17-25 in de 4e set en een zwaar bevochten doch zeer verdiende 1-3 winst.

Meisjes B1
Meisjes B1 trof in de uitwedstrijd tegen Havoc B 1 ook een sterke tegenstander. De WSV meisjes deden met 21-25 in de 1e set goede zaken. Dat herhaalden ze nog eens in de 2e en de 3e set met 22-25 en 20-25. Om de volle 5 punten mee naar huis te nemen moest ook de 4e set gewonnen worden, welnu met de mooie setwinst 20-25 was de 0-4 een feit en de 5 winstpunten.

Meisjes C1
Meisjes C1 troffen het niet in hun 1e wedstrijd. Het sterke Dynamo C 1 wist van geen wijken 25-11 in de eerste set en 25-19 in de 2e set. Ook in de 3e set hadden de Warnsveldse meisjes het moeilijk 25-13. In de 4e set deden de meisjes van zich spreken door goed bij te blijven. De thuisploeg gooide de deur dicht bij 26-24 en bleef de 4-0 bij de thuisploeg.

Recreanten
Mixteam 1 was gastheer/vrouw van het bezoekende Wezepe 1. De bezoekers hadden aan een tweetal sterke aanvallers een belangrijke pion in de wedstrijd, met 21-25 pakten ze de 1e set.