Haar hardloopgroep wachtte haar op om samen te gaan ontbijten in het bos. Foto: PR Foto:

Keepersclinic Be Quick

Zutphen - Op maandag 5 oktober is er bij Be Quick een keepersclinic voor E- en F-keepers. De uitgenodigde clubs hebben allen een convenant met De Graafschap.

De trainers zijn afkomstig van de Gelderse KeepersSchool, De Graafschap zelf en Pincvision Voetbalacademie. De leiding is handen van Edwin Susebeek.

Het doel is om de jonge keepers te enthousiasmeren en individueel te onderrichten. De clinic duurt van 17.45 tot 19.30 uur.

Badmintoninstuif Eefde

Eefde - Zin om kennis te maken met badminton? Kom dan naar de badmintoninstuif en maak van deze supersnelle racketsport jouw sport.De instuif is op maandagavond 5 oktober vanaf 19.45 uur, in sportzaal De Stuw in Eefde (aanmelden is niet nodig).

Trainer Marijke Scholten 25 jaar bij Sneeuwfit

Zutphen - Trainster Marijke Scholten van Sneeuwfit Zutphen e.o. werd op zaterdagmorgen totaal verrast toen om 8.30 uur een sportwagen cabriolet voor haar deur stond. De voorzitter van deze sportieve vereniging bood haar een lift aan richting restaurant De Zevensprong in Joppe.

Daar wachtte haar hardloopgroep haar op om samen te gaan ontbijten in het bos. De andere hardloopgroep, de Nordic Walkinggroep en de SnowWalkgroep kwamen langs om haar te feliciteren met haar 25-jarig jubileum. Aan alles was gedacht: brood, koffie, beleg, krentenbollen, champagne en lekkere taartjes met een foto van Marijke er op. Dit keer geen stevige training maar een lekker ontbijt. Marijke is al de tweede trainer die het 25-jarig jubileum viert bij deze gezellige club. Een paar jaar terug was Harry Leenen ook al 25 jaar verbonden aan Sneeuwfit.

Sportieve rehabilitatie

Zutphen - Na de blooper tegen SHE (3-1 verlies) stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Socii op de rol. Vanaf de aftrap stormde Be Quick naar voren, duidelijk met de intentie om gauw een beslissing te forceren.

Maar daar waar Be Quick snel wilde scoren, gebeurde dat na een minuut of twee bijna aan de andere kant, maar Rienus Ooms redde formidabel. De energieke Marcel Struik brak na negen minuten over links uit en bediende Dennis van Engeland, 1-0. Be Quick had zijn gewenste voorsprong en spande zich in om deze te vergroten. Van Engeland had die kans, maar alleen voor keeper Henry Vreeman treuzelde hij te lang. In de aanvalsdrang ging echter te vaak wat mis. Socii voetbalde bij vlagen mee en schiep diverse mogelijkheden, waarvan een aantal riant te noemen zijn. Met wat kunst- en vliegwerk en een attente Ooms bleef de nul op het bord staan. Korte tijd later dook Jordy Tempelman alleen voor de keeper op, maar in plaats van een hoek te kiezen schoot hij de bal door het midden, waardoor de keeper vrij eenvoudig redding kon brengen. In de 41ste minuut was het weer Struik die aan de basis van het tweede doelpunt stond. Na een fraaie actie, ditmaal over de rechterzijde, bediende hij Luuk Elsman die snoeihard en zuiver binnen schoot, 2-0. Het sierde de bezoekers dat ze de aanval bleven zoeken. Op slag van rust had scheidsrechter Vergeer uit Deventer de bal op de penalty-stip kunnen leggen na een wat al te robuuste overtreding, maar hij wuifde het weg. Met 2-0 brak de rust aan. In de 47ste minuut viel eigenlijk de beslissing al. Elsman brak goed door en zette voor op Struik, die zijn goede spel beloonde met de 3-0. Zelfs deze stand bracht de Wichmonders kennelijk niet van hun stuk en ze bleven maar stug doorgaan, hetgeen een compliment waard is. Struik was in de 66ste minuut dicht bij zijn tweede goal, maar zijn schot belandde op de paal. Het volgende doelpunt viel aan kant van Socii toen Jordy Tempelman over de uitgelopen doelman lobde, 4-0 (72ste minuut). Socii kreeg toch nog een beloning, want in de 76ste minuut werd een vrije trap onhoudbaar binnen gekopt door Tim Groot Roessink, 4-1. Mark Becks en Marcel Struik werden hierna vervangen door Davy Verbeek en Sven Zweverink. Voor Zweverink volgde een heerlijke invalbeurt, want na een splijtende steekpass van Nick Regeer was hij het die de bal oppikte en kort voor tijd prachtig de 5-1 aantekende. Dat was tevens de eindstand. Be Quick staat nu derde met zes uit drie en een doelsaldo van 13:5. Aankomende zondag is Be Quick vrij.