De leerlingen deden mee onder leiding van coach Martine Demkes (l). Foto: PR
De leerlingen deden mee onder leiding van coach Martine Demkes (l). Foto: PR Foto:

JudoZutphen doet het goed in
Stockholm

Zutphen - Op het grote internationale toernooi in Stockholm in Zweden hebben de judoka's van JudoZutphen het goed gedaan. Onder leiding van coach Martine Demkes deden een aantal van de pupillen van Mirjam van 't Hul mee met de Swedish Open.

In de categorie -18 jaar veroverde Luc de Greef in de -81 kilo het brons. Luc verloor in de 2e ronde zijn partij en wist zich via de herkansingen knap terug te knokken naar een prachtige 3e plaats.

Judoka's deden mee met Swedish Open

In de -21 jaar wisten Amy van Zijtveld (- 78 kilo) en Anne van Kerkhoven ( -70 kilo) met goed judo tot de finale door te dringen. Zowel Amy als Anne verloor deze partij om het goud en mochten de zilveren plak om de nek hangen. Een mooie prestatie van de dames van Judo Zutphen. In de -21 jaar verloor Peter Beening (- 90 kilo) in de 3e ronde zijn partij en mocht hij in de herkansingsronde om het brons judo'en.

Helaas werd deze partij verloren, en eindigt Peter op een knappe 5e plaats. Jip Christenhusz ( -60 kilo) stond als laatste jaars -15 jaar bij de -18 op de mat en wist daar goed partij te geven aan zijn tegenstander. Hij verloor deze partij en mocht niet meer naar de herkansingsronde.

Ook Luca van Til (-52 kilo) deed goed mee in de -21 jaar maar kon niet mee strijden voor een podiumplaats.