Nog niet alle bewoners van het Waterkwartier weten Waterkracht te vinden. Foto: PR.
Nog niet alle bewoners van het Waterkwartier weten Waterkracht te vinden. Foto: PR. Foto:

Uitstraling Waterkracht vernieuwd

Zutphen – Het wijkcentrum Waterkracht in de wijk Waterkwartier is volop in ontwikkeling. In samenspraak met bewoners, vrijwilligers en professionals is er gekeken naar de zichtbaarheid en uitstraling van Waterkracht. Voor veel mensen is Waterkracht al fijne plek in de wijk, maar nog niet alle bewoners van het Waterkwartier weten het wijkcentrum goed te vinden. Of weten waarvoor ze hier terecht kunnen.

Uit de gesprekken bleek dat een eigen uitstraling en verbeterde zichtbaarheid van het pand belangrijk zijn. Door het plaatsen van een groot gevelbord met daarop het logo is de eerste stap naar een vernieuwde uitstraling gezet. De komende tijd zullen er verschillende veranderingen doorgevoerd worden en zullen de buurtbewoners gemakkelijker hun weg kunnen vinden naar en binnen het wijkcentrum. De locatie heeft drie belangrijke functies in de wijk; ontmoeten, ondersteunen en ontwikkelen. Deze drie pijlers zullen met de nieuw ontwikkelde uitstraling straks duidelijker naar voren komen.

Ontmoeten
Wijkcentrum Waterkracht wordt ingezet om buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen. Het is een centrale plaats in de wijk waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en/of een hapje of een drankje kunnen gebruiken. Het is de bedoeling dat iedereen, jong en oud, zich er thuis voelt.

Ondersteunen
Daarbij is Waterkracht een belangrijk steunpunt in de wijk waar mensen met hun vragen en problemen terecht kunnen. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig die de eerste informatie kan geven over wonen, werken en welzijn. Voor specifieke vragen kan men een sociaal werker aanspreken. Het sociaal wijkteam gebruikt Waterkracht als uitvalsbasis.

Ontwikkelen
Buurtbewoners mogen de ruimtes in het gebouw ook gebruiken voor eigen activiteiten. Denk hierbij aan het opzetten van een workshop, het houden van een bingo of game-avond voor jongeren. Indien nodig kunnen ze daarvoor tijdelijke ondersteuning vragen van sociaal werkers.

Voor meer informatie, neem een kijkje op de website.


www.waterkrachtzutphen.nl