De opening van het fietspad, eerder dit jaar. Foto: PR.
De opening van het fietspad, eerder dit jaar. Foto: PR. Foto:

Ecologisch Stadspark zoekt naam

Zutphen - Natuurwandelweg, Eltermeer Park, Het Natuurpark, Het Schouwpark – een greep uit de suggesties die al binnen gekomen zijn in de zoektocht naar een nieuwe naam. Want Ecologisch Stadspark Zutphen dekt wel de lading, maar kan korter en aantrekkelijker denkt de initiatiefgroep.

Wie een suggestie heeft voor een pakkende naam, die bijvoorbeeld verwijst naar de historie van het gebied of doelstelling voor meer natuur en recreatie, kan nog deze week reageren via info@stadsparkzutphen.nl of facebook. Later dit jaar zal de winnaar de nieuwe naam onthullen samen met een nieuw logo.

In het gebied dat ligt tussen Waterkwartier, Zuidwijken, IJssel en Den Elterweg werd vier jaar geleden een wandeling georganiseerd die uitgroeide tot een stichting met een klein budget en groot aantal betrokkenen.

Na een periode van ideeën verzamelen en visieontwikkeling zijn er nu met allerlei organisaties en omwonenden leuke projecten gerealiseerd en gaande. Met de aanplant van ruim 3000 bomen en struiken waaronder kersenbomen, meidoorns, bottelrozen en hazelaars ziet het er een stuk groener uit. Er zijn wandel- en fietspaden aangelegd en een aantal natuurwerk- en buitenspeeldagen georganiseerd.
De aanleg van natuurvriendelijke oevers is in voorbereiding, er komt een wilgengriend en in de nabije toekomst krijgt de bijenvereniging een informatiebord.
Zo wordt het park steeds meer van en voor iedereen.

Wilt u meer weten of meedoen, neem dan contact op via info@stadsparkzutphen.nl of 0575-524945.