Margreet van der Weij en Esther Bakker. Foto: PR.
Margreet van der Weij en Esther Bakker. Foto: PR. Foto:

Oeganda, bijna onderweg

Zutphen - Margreet van der Weij en Esther Bakker, beiden werkzaam in het Vrouw en Kind Centrum (afdeling gynaecologie – verloskunde) van Gelre ziekenhuizen, locatie Zutphen, vertrekken op 1 oktober naar het Karoli Lwanga Hospital om daar twee maanden als vrijwilliger te werken op de kraamafdeling. Daar zullen zij kennis en expertise delen met de verschillende afdelingen in het ziekenhuis.

Sinds 2013 is er een samenwerking met Gelre Ziekenhuizen Zutphen en het Oegandese Karoli Lwanga Hospital. Jaarlijks worden er twee medewerkers van Gelre uitgezonden naar Oeganda. Het Karoli Lwanga is een katholiek ziekenhuis,350 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Kampala. Het is een drukbezocht ziekenhuis met 165 bedden. Aan het ziekenhuis is een opleidingsinstituut voor verpleegkundigen en verloskundigen verbonden.

De beide dames gaan goed voorbereid op reis naar Nyakibale in zuid-west Oeganda. Er is in het afgelopen jaar veel gebeurd, vele acties zijn gedaan en na de tulpenactie, de bingo bij het DWK, de statiegeldacties bij de lokale AH's, de verkoopmomenten van boeken, ijs van Talamini, kleding bij MijnTafel, het broodje Oe(r)ganda bij de Driekant en de high tea voor collega's is het nu echt tijd om te gaan. Margreet en Esther willen voordat ze gaan, de gulle gevers heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Velen van u hebben hen enorm verrast.
Inmiddels staat er meer dan 10.000 euro op de rekening, geld dat Margreet en Esther persoonlijk -zonder tussenkomst van derden- gaan uitgeven in Oeganda aan duurzame materialen.
Het ziekenhuis is dringend toe aan nieuwe bedden, matrassen, dekens en kussens. Daar zal in ieder geval een deel van het ingezamelde geld aan besteed worden. De HAND Zutphen heeft hier een forse bijdrage aan geleverd.
Ook willen Margreet en Esther een deel van de opleiding voor een van de basisartsen tot gynaecoloog gaan financieren.
Doel is een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van de gezondheidszorg in en rondom het ziekenhuis.
Wilt u de dames volgen: margreet-esther.waarbenjij.nu

Doneren kan nog steeds, elke bijdrage, klein of groot wordt bijzonder gewaardeerd! Bank: M. v/d Weij en E. Bakker NL44INGB0672827603