Bargeweide zamelt geld in

voor Cubaanse kinderen

De kinderen zamelden met deeg voor koekjes 750 euro in voor Cuba

Eefde– Christelijke basisschool De Bargeweide heeft met de actie 'Kneed je koekje' 750 euro ingezameld voor kinderen op Cuba. Kunstenaar Kees Schwarze uit Eefde ondersteunt met de opbrengst een kinderziekenhuis en school in Gibara.

De ouders van de leerlingen van CBS De Bargeweide hebben speciaal voor deze actie 'koekjes in een pot' gemaakt. Dit zijn potten met ingrediënten voor verschillende koekjes. Om er koekjesdeeg van te maken, hoef je er alleen nog maar boter bij te doen en alles te kneden.
De potten zijn verkocht op verschillende plekken binnen Eefde: voor het goede doel.

Een helpende hand bieden
Tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdagochtend 25 september hebben alle leerlingen van CBS De Bargeweide de cheque van 750 euro overhandigd aan kunstenaar Kees Schwarze.

Hij heeft een paar jaar geleden voor de school een prachtig mozaïek gemaakt. Naast zijn werk als kunstenaar gaat hij al bijna 20 jaar lang naar Cuba om anderen te helpen die het minder goed hebben. In het najaar vertrekt hij weer naar het Caribische eiland. Met de opbrengt van de actie 'Kneed je koekje' kan hij een school en een ziekenhuis voor kinderen met leukemie een extra helpende hand bieden. Kees is erg blij met de cheque. "Wat fijn dat CBS De Bargeweide zo veel oog voor anderen heeft."

Boeken voor de school
Met de opbrengt van de actie 'Kneed je koekje' heeft CBS De Bargeweide ook 750 euro opgehaald voor nieuwe boeken voor de bibliotheek in de school. De school vindt het erg belangrijk om te investeren in lezen.