Twee instructeurs uit de straat gaven een workshop op het terrein van ETP. Foto: PR.
Twee instructeurs uit de straat gaven een workshop op het terrein van ETP. Foto: PR. Foto:

Nationale Burendag Laakse Laan

Zutphen - Op zaterdag 26 september was het jaarlijkse straatfeest in de Laakse Laan in het kader van Nationale Burendag. De zonnige middag begon met het gezamenlijk opzetten van partytenten, klaarzetten van attributen voor het bloemschikken, het megaspringkussen voor de jeugd en natuurlijk de muziek in de straat.

Behalve het bloemschikken werd er zeer actief gefietst op het terrein van de ETP. Twee instructeurs (en hun zoons) uit de straat gaven actieve workshops waarna alle jeugd en ouders goed voorbereid een stevige ronde konden fietsen op de baan.

De gezellige activiteiten van de middag kregen daarna een heerlijk vervolg met een straatbarbecue, omlijst met muziek. Iedereen zorgde voor iets lekkers ter aanvulling op het vlees. Met slager Peter Elissen achter de barbecue, ging het natuurlijk gesmeerd.
De jeugd uit de straat vermaakte zich tot aan middernacht op het megaspringkussen. In gezamenlijkheid werd de straat weer vrij gemaakt en is een geweldige burendag in de Laakse Laan weer voorbij.