De visarend. foto: PR.
De visarend. foto: PR. Foto: Meike Wesselink

Vogelwerkgroep organiseert fietstocht langs industrie en bosgebied

Zutphen - Op zaterdag 19 september organiseert de Vogelwerkgroep Zutphen en omgeving een fietstocht door het industrie gebied De Mars, richting Huize Voorst.

Wie alleen denkt aan bedrijvigheid door mensen op de Mars zal nog versteld staan van de flora en fauna op industrieterreinen. Behalve dat er 's zomers vogels aanwezig zijn als broedende meeuwen op de daken en scholeksters, trekken ook braakliggende terreinen binnen de Mars vogels aan als bijvoorbeeld putters en groenlingen. Tijdens de fietstocht worden de eventuele aanwezige vogels bekeken en zal worden uitgelegd waarom ook dit soort gebieden zo belangrijk zijn voor vogels.
De tocht gaat verder via het Twentekanaal richting de sluis van Eefde en Huize Voorst. Onderweg is er een stop bij het fort Pol om te kunnen genieten van het uitzicht, al kijkend over de IJssel en Rammelwaard. Via dit prachtige uitzichtpunt is er een kans om roofvogels te spotten, zoals bijvoorbeeld de buizerd of de nog zeldzamere visarend die nu op doortrek is. En natuurlijk de verschillende soorten watervogels als de grauwe gans, de kuifeend en verschillende soorten meeuwen. Via het bos terug fietsend zult u zien dat daar weer hele andere soorten vogels voorkomen.

Dus vindt je het leuk om mee te fietsen en wil je meer weten over de vogels in de omgeving, dan ben je van harte welkom op 19 september, aanvang 9.00 uur op de verzamelplaats achter het station van Zutphen (dus aan de noordzijde). De fietstocht duurt ongeveer tussen de drie en vier uur afhankelijk van wat er wordt gespot. Neem een broodje en iets te drinken mee voor onderweg en vergeet ook de verrekijker en/of het fototoestel niet. Deelname is gratis.