Kunstroute Warnsveld

Warnsveld Voor de tiende keer organiseert het WAQ de kunstroute te Warnsveld op 26 en 27 september. Het is een traditie geworden, het laatste weekend van september staat Warnsveld in het teken van Kunst.

Warnsveld is rijk aan vele kunstenaars uit diverse disciplines. Zij stellen twee dagen van 11.00 uur tot 17.00 uur hun ateliers open voor de bezoekers. In de oude dorpskern vindt u beeldhouwers en schilders, aan de Rijksstraatweg schilderkunst en keramiek en de Molen Nooitgedacht is omgetoverd tot een galerie.

Ook het oude ambacht is vertegenwoordigd en u kunt aan het Bonendaal een kijkje nemen in een glas-in-lood atelier. In Zorgwooncentrum Den Bouw exposeren drie schilders. Bij alle ateliers wappert het hele weekend de groene WAQ vlag.
Officiële opening burgemeester
De officiële start van de kunstroute vindt plaats in Het Warnshuus. Daar is een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars. Op zaterdagochtend 26 september om 10.30 uur zal Burgemeester Arnold Gerritsen deze expositie openen.

Lustrum wordt gevierd met poëtische jazz

Vanaf het Warnshuus start een fietsroute, die langs de Leestense Dreef via huisatelier Cornel over landweggetjes en door de bossen naar het buurtschap Warken voert. In het prachtige buitengebied van Warnsveld kunt u een bezoek brengen aan atelier De Keulse Pot met brons en keramiek en Atelier Het Groene Paard. De route wordt gemarkeerd door aanwijsbordjes en is ook terug te vinden in het folderboekje.

De mooi geïllustreerde folderboekjes liggen in het Warnshuus en zijn te verkrijgen bij de VVV's en andere openbare plekken in de regio.

Op zaterdagavond wordt het lustrum gevierd in Het Warnshuus met de band TRIQS en TRAQS met o.a. zangeres/kunstenares Monique Wolbert. De band brengt 'poëtische' jazz en Tim Pardijs (voormalig stadsdichter) zal gedichten voordragen.

Alle informatie is ook te lezen op de website van het WAQ.


www.waqwarnsveld.nl