Een bijzonder fenomeen in de wereld van het ambacht is het familiebedrijf. Foto: PR.
Een bijzonder fenomeen in de wereld van het ambacht is het familiebedrijf. Foto: PR.

Leve het 'ambachtelijke' familiebedrijf

Zutphen - Op zondag 20 september om 14.00 en om 16.00 uur zal Henks Smit, derde generatie ambachtsbakker, in de Broodfabriek (achter het station) een presentatie geven met als thema: Familieambacht in je eigen tijd.

Hier komen vragen aan de orde als: Hoe kun je omgaan met de vaardigheden die je van huis uit meekrijgt? Neem je de gebruikelijke werkwijzen over of gebruik je het 'gereedschap' om er nieuwe vormen aan te geven die passen in de tijd waarin jij leeft? Jouw tijd. Er is een kleine overzichtsexpositie over bijna 103 jaar familie ambacht van de familie Smit. De expositie is de hele middag toegankelijk in de nieuwe vleugel van de bakkerij van Driekant achter het station.
Een bijzonder fenomeen in de wereld van het ambacht is het familiebedrijf. In veel landen is (was) het gebruikelijk dat het ambacht overgaat van vader op zoon. Ouders vinden het altijd weer spannend om te zien of de zoons (of dochters) bereid zijn het bedrijf en het ambacht van hun vader/moeder uit volle overtuiging over te nemen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Henk en zijn zoons kunnen er uit eigen ervaring smakelijk over praten.
Op zondag 20 september organiseert Zutphen de eerste editie van Festival Ambacht21, een doe- en belevingsfestival voor jong en oud, om kennis te maken met het moderne ambacht. Het festival is gratis en duurt de hele dag.

De lezing maakt onderdeel uit van het Ambacht21; een doe- en belevingsfestival voor jong en oud, om kennis te maken met het moderne ambacht.

Het vindt plaats op diverse locaties in de stad. Naast workshops en demonstraties is er live muziek, optredens, dans, modeshows en kunt u genieten van lekker eten.

Meer informatie vindt u op onderstaande site.


www.ambacht21.nl
Facebook/ambacht21