Armijn van Roon overhandigt eerste exemplaar aan burgemeester Gerritsen. Foto: PR
Armijn van Roon overhandigt eerste exemplaar aan burgemeester Gerritsen. Foto: PR Foto: Meike Wesselink

Zutphense Uitdaging viert vijfjarig bestaan
met lustrumboek

"De Zutphense Uitdaging is bewezen effectief"

Zutphen - Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van De Zutphense Uitdaging is er een lustrumboek uitgekomen. In dit boek zijn de succesvolle verbindingen terug te vinden die tot stand kwamen tussen maatschappelijke initiatieven en het bedrijfsleven.

Sinds 2009 maakt de Zutphense Uitdaging matches tussen sociale initiatieven en het bedrijfsleven. Ieder jaar zijn er meer en meer bedrijven die op deze wijze kosteloos hun kennis, kunde, menskracht en materialen inzetten om lokale goede doelen een stap verder te helpen. Het afgelopen jaar bracht de Zutphense Uitdaging met 60 vrijwilligers 426 verbindingen tot stand met een waarde van ruim 327.000 euro.

Burgemeester Arnold Gerritsen merkte tijdens de uitreiking van het eerste exemplaar op dat het niet zelden was dat bij sociale activiteiten in de gemeente de Zutphense Uitdaging werd genoemd. "De Zutphense Uitdaging is bewezen effectief en als je ziet wat er allemaal tot stand is gekomen dan is dat zeer indrukwekkend. Niet alleen de matches, ook de projecten zoals bijvoorbeeld het opzetten van een Huisraadbank, een Beursvloer en een Weekendschool. De Zutphense Uitdaging werkt als een katalysator voor een samenleving die het beste uit zichzelf weet te halen."

Het boek werd feestelijk gepresenteerd tijdens een bijeenkomst bij Wijnhandel Schaapveld en is in lijn met de filosofie van de Uitdaging tot stand gekomen door vier bedrijven die geheel belangeloos met elkaar samenwerkten voor het goede doel: Drukkerij Tesink, de Procescartograaf, Beeldschap vormgeving en tekstbureau Compleet Getikt. Armijn van Roon, projectleider van de Zutphense Uitdaging, liet tijdens de overhandiging weten erg blij te zijn met het resultaat; "Niet alleen de matches, maar ook de mensen achter de matches komen in dit boek naar voren. Het zijn de stuk voor stuk bijzondere mensen die het werk van de Uitdaging mogelijk maken en dat komt in deze uitgave goed naar voren." Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en gratis te bestellen via onderstaande website.


www.zutphenseuitdaging.nl