Praktijk Pietersen. Foto: PR.
Praktijk Pietersen. Foto: PR. Foto: PR Praktijk Pietersen

Succesvolle behandeling
rug- en nekklachten

APELDOORN Praktijk Pietersen, Apeldoorn, bestaat sinds 2014 uit Alexander en Rianne Pietersen (vader en dochter). Sinds 1 april 2014 runnen ze hun fysiotherapiepraktijk aan de Asselsestraat 76 in Apeldoorn. Regelmatig houden ze informatiedagen over de vele soorten therapie, die in hun praktijk worden aangeboden. Op zaterdag 19 september is er een open dag.

"Oktober vorig jaar zijn wij gestart met de Krullaards Perfect (body) Reset (KPR)", vertelt Rianne Pietersen. "Wij zijn de zeventiende praktijk in Nederland die deze therapie kunnen en mogen geven. Bovendien blijven we de enige in deze regio." De KPR is een gepatenteerde behandeling, genoemd naar de bedenker, fysiotherapeut Rob Krullaards. Hij vond dat regelmatig terugkerende rug- en nekpijn en bijkomende arm-, been- en schouderklachten veroorzaakt worden door een bekkenscheefstand. Deze bekkenscheefstand leidt tot fricties in de wervelkolom, waardoor wervels een andere stand aannemen en zenuwen bekneld kunnen raken. Dat is één van de belangrijkste oorzaak van rug- en nekklachten. Iedereen die voor behandeling komt, krijgt eerst een intake en onderzoek om te bepalen of deze therapie effectief kan zijn. Daarna wordt in overleg besloten of de behandeling gestart wordt. Deze intake verplicht dus tot niets.
Door de Krullaards Perfekt Resetplaat wordt de scheefstand van de bekken opgeheven waardoor beknelde zenuwen weer vrijkomen en veel klachten al na de eerste behandeling verdwijnen of in ieder geval minder worden. Rianne: "Dan zijn er ook nog wat wij noemen de bonuseffecten. Bloeddruk normaliseert, verbeterde reflexen in armen en benen, kuitkrampen, 'restless legs' (rusteloze benen; red.) verdwijnen en het toiletbezoek 's nachts vermindert." Om het bekken recht te houden zijn drie behandelingen met de plaat nodig. Na de eerste maal ontvangt men de Krullaards Perfekt Reset insoles, zooltjes die de patiënt in de schoenen draagt. Deze helpen de juiste bekkenstand vast te houden. Alexander benadrukt dat voor een duurzaam behoud van het succes van de behandeling het dragen van deze inlegzolen essentieel is: "Ze voorkomen dat het lichaam weer in de oude stand gaat staan."
Praktijk Pietersen heeft het alleenrecht op de KPR in deze regio. Mensen die interesse hebben kunnen binnenlopen op zaterdag 19 september van 10.00 uur tot 14.00 uur, in de praktijk aan de Asselsestraat 76, Apeldoorn.


Informatie: tel. 055 5790384 of www.praktijkpietersen.nl, www.krullaardsperfectreset.nl