Prima ouverture Be Quick

Zutphen - Na een bepaald niet goed oefen- en bekeravontuur stond op zondag 6 september j.l. de openingswedstrijd van het seizoen op de rol. Klein Dochteren (KD) kwam op bezoek.

Na een wat aarzelend begin, trok Be Quick het spel naar zich toe wat in de zesde minuut al een enorme kans opleverde.
Be Quick had wel het betere van het spel, maar de ploegen ontliepen elkaar in die beginfase niet veel. Toch bleven er kansen komen, zoals in de achttiende minuut door Dennis van Engeland. In de 24e minuut was het dan eindelijk raak. Na een enigszins chaotische toestand voor het KD-doel, viel de bal ineens goed voor van Engeland die de bal hoog en hard binnen schoot, 1-0.
Dezelfde speler werd snel daarna door de goed keepende Jeroen Brunsveld in de zestien gevloerd en wees arbiter Scheerder naar de stip. Davey Verbeek nam de penalty, maar Brunsveld keerde het schot. Daarmee verzuimde Be Quick de wedstrijd feitelijk te beslissen en bleef het bij die wankele 1-0.
Meteen na opening van de tweede helft viel doelpunt nummer twee. Dirk Jan Smits ramde een vrije trap van een meter of veertig in het doel, 2-0. Na een uur zette van Engeland voor op Jordy Tempelman die simpel de 3-0 liet aantekenen.
In de 64ste minuut deden de gasten onverwachts iets terug. Een vrije trap werd fraai ingekopt door Jeroen Bouwmeester, 3-1. In de 70ste minuut viel echter de vierde goal. Andermaal van de voet van van Engeland, 4-1.
Ook Tempelman mocht zijn tweede van de middag maken.
Het feestje was echter niet voorbij, want vier minuten later scoorde de hardwerkende Becks een wonderschoon doelpunt, 6-1.
Van Engeland en Verbeek ruimden hierna het veld voor Ruben Schut en Sinan Albayrak. De laatste smaakte het genoegen na een afgevallen bal kort voor tijd de 7-1 binnen te tikken. Vrijwel meteen daarna blies de goed leidende scheidsrechter deze sportieve wedstrijd af.