Het camerateam van de vrije school.
Het camerateam van de vrije school. Foto: Meike Wesselink

Zutphense deelname Nationaal Filmfestival

Zutphen - Op maandag 14 september gaan veertien leerlingen van de Vrijeschool Zutphen VO met hun video docent Jeff Eijpe naar het Nationaal Filmfestival voor Scholieren dat plaatsvindt in het Agora Theater in Lelystad.

Deze leerlingen zijn op school actief op het gebied van video en alle door hen ingezonden films, vijf in totaal, zijn uitgekozen om op het filmfestival vertoond te worden. Tijdens het filmfestival vinden tal van activiteiten plaats.
Zo kan er gekozen worden uit diverse workshops.Leuk detail is dat dit jaar voor het eerst oud leerlingen van Vrijeschool Zutphen VO die inmiddels het filmvak verstaan, workshops zullen aanbieden.
Deze leerlingen hebben in het verleden deelgenomen aan het NFFS en in opdracht reportages van het festival gemaakt. Met hun ingezonden video's hebben zij destijds ook prijzen in de wacht gesleept.
Of ook dit jaar leerlingen van Vrijeschool Zutphen VO in de prijzen zullen vallen zullen we 14 september weten. Het belooft in ieder geval een leuke en leerzame dag te worden.