De jubilarissen krijgen een bosje bloemen overhandigd. Foto: PR
De jubilarissen krijgen een bosje bloemen overhandigd. Foto: PR

Ford Auto Zutphen-Lochem zet jubilarissen in het zonnetje

ZUTPHEN/LOCHEM - Dubbel feest bij Ford Auto Zutphen-Lochem. 's Ochtends in alle vroegte werden Dick van Silfhout en Toon Klein Ikkink van hun bed gelicht in hun woonplaats Lochem. Een aantal collega's haalde de jubilarissen op met twee oude Ford Mustangs uit de jaren zestig om deze heren naar het bedrijf te brengen waar voor het eerst in/na 40 jaar en 45 jaar trouwe dienst de directie hen opwachtte met een uitgebreid ontbijt, bloemen en enveloppe).

Beide heren hebben al een hoop meegemaakt bij hun Ford-werkgever. "Maar deze ludieke actie is nog niet eerder voorgekomen", aldus Dick van Silfhout (45 jaar in dienst). "Ik ben 45 jaar geleden begonnen bij Ford Auto Lochem in Lochem. Daar heb ik altijd met plezier gewerkt tot 2008. Toen werd het Ford bedrijf werd verkocht aan Cosmo Ford Auto Lochem. Ik kon toen over naar de nieuwe Ford-partij in Lochem net zoals mijn collega Toon (deze maand 40 jaar in dienst), maar wij zijn blij dat we dat niet gedaan hebben, anders hadden we nu zonder werk gezeten, omdat Ford Cosmo vorig jaar augustus failliet is gegaan.

"Jubilarissen met Mustangs opgehaald"

De vertrouwde Ford-klanten van Lochem zien wij nu gelukkig weer naar ons in Zutphen toekomen of wij halen de auto kosteloos op met onze haal en breng servicetruck of wisselen 's avonds met een leenauto." Paul Kohlmann, één van de twee directeuren van hetfamiliebedrijf: "Het is leuk om weer het verzorgingsgebied Lochem/Ruurlo e.o. met Ford te mogen bedienen,de haal en brengservice voor zowel Ford-rijders als Profile Car & Tyre serviceklanten is hierbij essentieel.
Het Fordbedrijf in Lochem is gestart in 1938 als Forddealer Auto Lochem en in 1939 kwam daar Ford Auto Zutphen bij. Vanaf 1961 kwam de familie Kohlmann aan het roer. Toen is Auto Zutphen-Lochem B.V. ontstaan. "Deze vertrouwde naam hebben wij altijd behouden en komt na het vervelende incident van vorig jaar met Cosmo in Lochem weer van pas.Hij besluit: "Uiteraard zijn wij trots op deze twee krachten, die binnen hetzelfde bedrijf in andere keuken hebben gekeken."