Bloem en geur is het onderwerp van de lezing.
Bloem en geur is het onderwerp van de lezing. Foto:

Lezing Bloem en Geur in 't Nut

Warnsveld - Op maandag 21 september geeft bloemsierkunstenaar Jacques Coolen een presentatie in 't Nut. Aanvang 19.30 uur. Jacques Coolen is veel gevraagd voor lezingen en de afdeling Groei en Bloei Zutphen en omgeving is blij dat hij de afdeling komt bezoeken en komt vertellen over het onderwerp Bloem en Geur.

Coolen houdt net als velen van bloemen. Hij houdt ervan niet alleen vanwege hun schoonheid, hij raakte in de ban van hun geur en smaak en werd geur- en aroma expert.
Maar is het u ook opgevallen dat veel snijbloemen geen betoverende geur meer verspreiden? Dit aspect speelt helaas nauwelijks een rol meer bij het kweken van planten. Veel mensen verbinden meerdere associaties aan de geuren van bloemen en planten.

De vertrouwde geur van vroeger, de tuin van oma met de vers geplukte lelietjes der dalen, de geurende rozen of seringen, gemaaid gras, het roept allemaal mooie herinneringen op.

Jacques Coolen wil ons opnieuw leren ruiken. Hij zegt: "Die neus zit er niet voor niets." Als iedereen zich weer bewust wordt van het geurzintuig, zal er een grotere belangstelling ontstaan voor natuurlijke bloemen en plantengeuren. En een toenemende belangstelling voor natuurlijk geurend plantenmateriaal zal er toe leiden dat kwekers zich meer in geuren gaan verdiepen. Jacques Coolen wil in zijn lezing een ode geven aan een wereld vol met geuren van bloemen en planten. Introducés en niet-leden betalen 2,50 euro. Leden en partners van leden gratis.


www.zutphen.groei.nl
0575 492514 (Gerry Haverkamp)