In het kader van het Natuurherstelplan is er al veel gebeurd met de hulp van vrijwilligers.
In het kader van het Natuurherstelplan is er al veel gebeurd met de hulp van vrijwilligers. Foto: Meike Wesselink

Natuurwerkgroep pakt Gorsselse Heide aan

Gorssel – Na een zomerstop gaat natuurwerkgroep Gorssel weer aan het werk. Zaterdag 12 september zijn de vrijwilligers vanaf 9.00 uur te vinden op de Gorsselse heide. Zin om de handen uit de mouwen te steken? Kom dan ook meehelpen.

Iedere maand de handen uit de mouwen

Er zijn het afgelopen jaar op de hei veel werkzaamheden verricht in het kader van het natuurherstelplan.

Voor de vrijwilligers van de Natuurwerkgroep blijft er echter ook voldoende werk; het gaat dan vooral om werkzaamheden die niet machinaal, maar alleen handmatig kunnen wordt verricht, bijvoorbeeld het verwijderen van opslag op kwetsbare plekken (opslag van berken en dennen bij gagelbegroeiing om maar iets te noemen). De vrijwilligers werken van september tot en met maart, elke tweede zaterdagochtend van de maand. Regelmatig krijgt de Natuurwerkgroep hulp van scholieren die het leuk vinden tijdens hun maatschappelijke stage in de buitenlucht te werken. Maar eigenlijk kan iedereen meedoen.

Wie wil meedoen, kan zich zaterdag 12 september om 9.00 uur bij de eerste ingang (komend vanaf Eefde) aan de Elzerdijk, een paar honderd meter voor de kartbaan melden. Handschoenen en gereedschap zijn aanwezig.

Voor informatie kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.


0575 494110 (Ben Rutenfrans)
benrutenfrans@kickmail.nl


Unicef sponsorloop Bronsbergermeer

ZUTPHEN - Op 18 september om 16.00 geven burgemeester Gerritsen en schaatskampioen Stefan Groothuis het startschot voor de elfde Unicef sponsorloop bij het Bronsbergenmeer. De sponsorloop wordt georganiseerd door Unicef, regio de Graafschap'.

Kinderen
Het thema van de sponsorloop van dit jaar is: 'De wereld brandt maar kinderen hebben 'm niet aangestoken'. Kinderen zijn het onschuldige slachtoffer van een situatie die zij nooit hebben gewild.
In de diverse brandhaarden op de wereld zijn miljoenen kinderen in nood; ze worden geconfronteerd met geweld, honger, angst en ziekte.

Sponsorloop Unicef door en voor kinderen

Naar Syrië, Irak, de Centraal Afrikaanse republiek, Zuid-Soedan worden door Unicef levensreddende goederen zoals dekens, water,voedzame biscuits en hygiënekits gestuurd.

Basisscholen
Het geld dat de kinderen inzamelen bij de sponsorloop gaat hier naartoe. Gesponsord door familie en kennissen rennen de jonge hardlopers rondjes van anderhalve kilometer om het Bronsbergenmeer.
Basisscholen uit Brummen, Lochem, Vorden, Warnsveld en Zutphen nemen deel aan de sponsorloop.