De vrijwilligers krijgen de Groene Duim uitgereikt.
De vrijwilligers krijgen de Groene Duim uitgereikt.

Zutphense groene buurtinititiatieven beloond

Zutphen - Drie buurtinitiatieven hebben dinsdagavond een IVN Groene Duim gekregen uit handen van wethouder Coby Pennings. De Groene Duim is een onderscheiding, in het leven geroepen door IVN, voor mensen die zich extra verdienstelijk maken om groene buurtprojecten tot een succes te maken. De uitreiking in Zutphen was een primeur: het ging om de eerste Groene Duimen die in Gelderland uitgereikt zijn.

Wethouder Coby Pennings was verheugd om de IVN Groene Duimen uit te reiken aan de groene vrijwilligers, en benadrukte het belang van groene buurtprojecten voor de gemeente: "Groen zit in mijn portefeuille als wethouder, en in mijn genen. Groen verbindt en het brengt mensen bij elkaar. Als wethouder van een groene gemeente als Zutphen ben ik daarom trots om deze primeur in Gelderland te hebben".
Lex Hemelaar en Anne-Marie Vrensen van buurttuin het Heufse Hof, Piek Stor en Geraldine Cornelissen van het Bijenlint Zutphen en Petra Vervoort van Stadsgoed Helbergen werden in het zonnetje gezet. Zij ontvingen het speciale speldje, met bijbehorend certificaat, en zetten met groene inkt hun duim op het bord van het 'Gilde der Groene Duimen'.