Arnold Gerritsen. Foto: gemeente Zutphen.
Arnold Gerritsen. Foto: gemeente Zutphen. Foto:

Burgemeester Gerritsen stopt na 17 jaar burgemeesterschap Zutphen

Zutphen "Ik heb me altijd voorgenomen om op mijn zevenenzestigste te stoppen. Die leeftijd heb ik als ik op 1 februari afscheid neem", aldus Arnold Gerritsen die vorige week zaterdag 29 augustus bekend maakte te gaan stoppen met zijn burgemeesterschap.

Gerritsen stopt per 1 februari 2016 en is dan precies 17 jaar lang burgemeester geweest.

Voordat Gerritsen burgemeester werd, was hij zes jaar wethouder van de gemeente Apeldoorn. Ook was hij daar enkele jaren raadslid en voorzitter van de Apeldoornse D66 fractie. Van 1984 tot 1992 was hij directeur Recreatieschap Oost-Gelderland. Arnold Gerritsen: "Ik heb het werk als burgemeester met veel overgave en toewijding voor Zutphen en Warnsveld vervuld. Het is een fantastische stad, heel prettig om te werken."
Gerritsen hoopt onder andere meer tijd te krijgen voor reizen, een van zijn liefhebberijen. "En ik houd meer tijd over voor vrouw, kinderen en kleinkinderen en dat vind ik ook wel heel prettig."
Gerritsen blijft voorzitter van de Raad van toezicht van Omroep Gelderland blijft en ook voor de Berkelcompagnie zet hij zijn voorzitterschap voort.

De commissaris van de koning gaat een profielschets opstellen waar gegadigden vervolgens op kunnen solliciteren. Hoewel een afvaardiging van de gemeenteraad ook een flinke vinger in de pap heeft bij een te kiezen burgemeester, beslist uiteindelijk de commissaris van de Koning. Naar alle waarschijnlijkheid duurt de procedure iets langer dan het daadwerkelijke aftreden van de burgemeester en zal er voor de tussenliggende periode een interim burgemeester aantreden.