Na een kwartier is er in totaal een bedrag van € 1.900,40 bij elkaar 'opgedrukt'
Na een kwartier is er in totaal een bedrag van € 1.900,40 bij elkaar 'opgedrukt' Foto:

Karatevereniging Budo Kai Tora Tora uit Zutphen maakt 6972 push-ups voor KIKA

Zutphen 54 leden van Budo Kai Tora Tora staan te popelen in de Dojo aan de Paulus Potterstraat 12a, om hun examen te doen. Aan deze examen dag was een bijzonder onderdeel toegevoegd. In 2012 heeft BKTT, voor Shihan Aloys, die zich had opgeworpen om deel te nemen aan de Tristan Hoffman Challenge 2012, deze vloeit voort uit de stichting "Kanjers voor Kanjers" een sponsoring georganiseerd. Dit was een zeer geslaagde sponsoring, waardoor Shihan Aloys, ook voor het goede doel, deel kon nemen aan de Tristan Hoffman Challenge 2012.

Dit jaar steunen we KiKa. Doel van de sponsoring is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel. Kinderen die vanwege allerlei vormen van kanker, niet of nauwelijks kunnen sporten of zelfs komen te overlijden. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten gericht op kinderkanker. KiKa heeft als doelstelling 95% genezing voor kinderen met kanker in 2025 en daar is alle hulp hard bij nodig. BKTT ondersteunt dit natuurlijk van harte. Examenkandidaten hadden ouder(s), opa en oma's, en andere familieleden meegebracht, om ze aan te moedigen tijdens het examen en tijdens de actie. Een Kyokushin examen is op zich al een zwaar examen, waarin kihon een belangrijk onderdeel is. Door veelvuldige herhaling van een techniek in de kihon verwerft men een bepaald automatisme. Het gevolg hiervan is dat in kata en kumite over de goede uitvoering van die technieken niet meer hoeft nagedacht te worden. Kata, een patroon van bewegingen met series van technieken, zoals verdedigingen en aanvallen. Tameshiwari is het breken van voorwerpen met karate-technieken. Tijdens examens wordt door tameshiwari dit getoetst. En natuurlijk de combinatie van alle drie, Kumite (ook bekend als 'sparren') is een onderdeel van karate waarin men met een partner traint of vecht. Alle deelnemers hebben hard getraind om uiteindelijk de begeerde slip of Kyu te behalen en zoveel mogelijk push-ups te realiseren.
Exact 12:00 uur, tussen beide examens in, heeft BKTT een push-up wedstrijd voor alle leden gehouden. Deze opdracht was het ticket voor het examen. Alle leden moesten in 15 minuten tijd zich zo vaak mogelijk, op de Kyokushin wijze (vuistjes) opdrukken. Het aantal push-ups wordt vermenigvuldigd met een door de individuele sponsor aangegeven bedrag of een van te voren door de sponsor aangegeven éénmalig bijdrage. Als vertegenwoordiger voor onze KIKA actie was Gerzon Kerkdijk aanwezig. Gerzon Kerkdijk, wonend in Warnsveld, gaat voor KIKA in november de marathon in New York lopen en de opbrengst van onze actie zal voor zijn prestatie op de rekening van KIKA gestort worden.
Na een kwartier is er in totaal een bedrag van € 1.900,40 bij elkaar 'opgedrukt'. Een bijzondere prestatie! De cheque is aan Gerzon overhandigd, namens alle leden.