Triatlon Zutphen vindt plaats in de stad. Foto: Paul Post.
Triatlon Zutphen vindt plaats in de stad. Foto: Paul Post. Foto:

De eerste stadstriatlon van Zutphen

Zutphen Steeds vaker kiezen sporters voor de combinatie van zwemmen, fietsen en lopen.Het woord triatlon roept al snel associaties op met de zware en soms extreme varianten, maar dergelijke afstanden hoef je bij Triatlon Zutphen niet te verwachten. Daar staan een achtste triatlon (Sprint) en zestiende triatlon (mini) op het programma op 20 september.

De organisatie van de eerste Triatlon Zutphen is in handen van de open water specialisten DVSDZ, de ervaren wielervereniging ETP (o.a. de Ronde van Zutphen) en de atletiekvereniging Hanzesport. Verder werkt de organisatie nauw samen met de Nederlandse Triathlon Bond. De NTB is vanaf het begin razend enthousiast over de ideeën achter Triatlon Zutphen. Triatlon Zutphen vindt plaats in de stad. Leuk voor de sporter, leuker voor de toeschouwer en goed voor de stad. Meestal geven gemeenten niet snel een vergunning af voor een triathlon in de bebouwde kom, maar Wethouder Pennings van Zutphen zag wel wat in dit unieke concept. Achter Triatlon Zutphen zit dezelfde gedachte als achter De Vrije Slag Door Zutphen. Het sportieve evenement moet zowel aantrekkelijk zijn voor de doorgewinterde triatleet, maar ook voor de nieuwsgierige beginner of sporters met een beperking.
Triatlon Zutphen heeft drie afstanden. Het sportieve evenement start op 20 september om 09:00 met een kindertriathlon. Kinderen kunnen daar voor €5 meedoen. Om 10:00 begint de minitriatlon (1/16e), een onderdeel met 250 meter zwemmen, tien kilometer fietsen en tweeënhalve kilometer lopen. Hier zijn nog startbewijzen voor te koop, dat geldt niet voor de Sprint. Deze afstand met vijfhonderd meter zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer lopen zit tjokvol. Het zwemmen vindt plaats in de Vispoortgracht (bij het politiebureau). Fietsend passeert men de IJsseldijk langs de Zuidwijken en tijdens het lopen passeert de triatleet onder de andere de Walburgiskerk en de bult van Ketjen. Informatie en inschrijven: www.dvsdz.nl