Berdien Westland en Elisabeth van Luit van het Warnshuus.
Berdien Westland en Elisabeth van Luit van het Warnshuus. Foto: Meike Wesselink

Open dag 't Warnshuus

Warnsveld Biljarten, tekenen, sjoelen en koersballen. Maar ook workshops hors-d'oeuvres maken, computerles en zelf je elektrische apparatuur repareren; het bevindt zich allemaal onder het dak van 't Warnshuus. En er gebeurt nog veel meer. De nieuwe coördinatoren van 't Warnshuus -Berdien Westland en Elisabeth van Luit- wilden dat graag laten zien. Afgelopen woensdag presenteerden ze vol enthousiasme een goed bezochte open dag om Warnsvelders en Leestenaren (hernieuwd) kennis te laten maken met hun dorpshuis.

"Wij hebben het idee dat er nog veel mensen zijn die langs het gebouw van 't Warnshuus lopen en denken 'wat gebeurt daar binnen eigenlijk?'. Het was allemaal een beetje onzichtbaar en met deze open dag willen wij laten zien wat wij allemaal te bieden hebben. Niet alleen de activiteiten die we al in huis hebben, maar vooral ook laten zien dat Warnsvelders en Leestenaren zelf hier hun workshops en bijeenkomsten kunnen organiseren!"

Dat gebeurt al volop. Oudgedienden zoals de filatelisten presenteren zich op de open dag, maar ook nieuwkomers zoals het Repaircafé, waar geïnteresseerden onder het toeziend oog van ervaren vrijwilligers kapotte kleding of elektronica kunnen repareren. Daarnaast kun je er terecht voor Franse les, fotografie en diverse kookcursussen.

Gezellig samen een workshop volgen, biljarten of gewoon koffie drinken. Los van de activiteiten wil 't Warnshuus vooral mensen met elkaar in contact brengen. Naast aanbieders van workshops, cursussen en sportactiviteiten zijn er daarom in 't Warnshuus ook een aantal welzijnsorganisaties actief. Carlijn te Boekhorst van het Sociaal wijkteam van Perspectief: "Wij houden in 't Warnshuus spreekuur en de open dag is een mooie manier om ons te laten zien en contact te maken. "

De open dag is de start van een nieuw en actief seizoen voor 't Warnshuus. Zo zijn er in september en oktober verschillende kleding- en speelgoedbeurzen en een creatieve beurs. Op 18 december vindt er voor de eerste keer de kerstmarkt plaats.