Etienne van Duren Installatietechniek.
Etienne van Duren Installatietechniek. Foto:

Etienne van Duren Installatietechniek

"Verwarmen is mijn vak"

Zutphen - Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend: koud buiten, kachel aan en een warme douche nemen. Daarbij is de CV-ketel een onmisbaar instrument in huis. Etienne van Duren is een specialist als het gaat om het plaatsen, vervangen en het onderhoud van deze warmte-aanjagers; net als boilers, geisers en radiatoren. "Verwarmen is mijn vak."

Op 3 februari 2014 geeft Etienne het startschot voor zijn eigen onderneming. De inmiddels 44-jarige Zutphenaar begon zijn loopbaan bij Hotel Inntel en werkte daarna lange tijd bij Wolter & Dros in Warnsveld. "In die periode hield ik me bezig met industrieel installatiewerk', vertelt hij met gepaste trots. "RVS transportleidingen, perslucht, gas- en stoomleidingen bij bedrijven als Aviko, Stegeman en Impress in Deventer."

Via zijn voormalige werkgevers komt Etienne via de serviceafdeling ook regelmatig bij particulieren thuis voor het onderhoud van 'normale' ketels. "Dat werk trok me aan en na een bezuinigingsronde bij mijn laatste werkgever besloot ik uiteindelijk voor mezelf te gaan beginnen op deze markt", zo legt hij uit.

Regionaal bekend
Etienne van Duren Installatietechniek is inmiddels een regionaal bekend adres voor een keur aan installatiewerk. Naast ketels en radiatoren levert en installeert Etienne ook complete elektrotechnische installaties bij particulieren en bedrijven, verzorgt hij de aanleg en reparatie van riolering, installeert hij keukens, sanitair en woonhuisventilatiesystemen en trekt hij desgewenst datakabels door uw hele huis of bedrijfspand.

Geen vakantie
Over werk heeft Etienne niets te klagen: "Ik heb dit jaar nog geen vakantie gehad." Zo deed hij de afgelopen maanden grote klussen in een vijftal appartementen in Zutphen, hielp hij restaurant Efeze een paar jaar geleden letterlijk 'uit de brand' en mocht hij recentelijk een opdracht verwelkomen van zijn allereerste klant: Sentia uit Nieuwegein. Etienne: "Daar mocht ik de verlichting, elektra en bekabeling vervangen." Nieuwe klanten krijgt hij vooral door mond-op-mond reclame. "En soms ook via Karwei Zutphen."

Samenwerken
Etienne werkt op grote projecten vaak samen met lokale collega's. Zo trok hij vrij recent samen met Nico Plette een complete woonboerderij uit de grond in Terwolde. "Alleen is dat niet te doen", aldus Etienne. "Ja, het kan wel. Maar dan verlies je ondertussen de rest van je klanten." Met Nico werkt Etienne overigens vaker samen: "We nemen af en toe storingen van elkaar over."

Facebook
Het bedrijf van Etienne heeft geen website. "Die zal er misschien ooit nog wel komen", zegt hij laconiek. Een Facebook-pagina heeft hij daarentegen wel en daarmee is hij zeer tevreden. "Iets nieuws op een website is vaak niet herkenbaar. Door te reageren en te liken op Facebook kom je vanzelf onder de aandacht van vrienden van vrienden en zo gaat het nieuws over mijn vakmanschap veel sneller rond."

Contact
Etienne van Duren Installatietechniek
De Waarden 160
7206 GL Zutphen
T: (0575) 472 467
M: (06) 10819570
E: etiennevanduren@live.nl
FB: www.facebook.com/etiennevandureninstallatietechniek