Het koor Canticum.
Het koor Canticum. Foto:

Canticum Gorssel & Boundless Brass

in Openluchttheater

Gorssel - Canticum Gorssel en Boundless Brass gaan de uitdaging aan om samen iets bijzonders te presenteren in het fraaie en sfeervolle openluchttheater Gorssel. Grenzeloos koper ontmoet klassieke koorzang op 30 augustus om 15.00 uur.

Klassieke koorzang en stemmige brassmuziek, samen een prachtige combinatie. Canticum zal onder andere werken van Mozart en Mendelssohn zingen. Boundless Brass speelt stukken als Gabriels, Oboe, Pavane van Fauré en vrolijk werk als 'It don't mean a thing' en 'Just a closer walk'. Gezamenlijk zullen Canticum en Boundless Brass twee werken van Schubert uitvoeren.
Canticum wordt begeleid door een strijkensemble van acht personen en staat onder leiding van dirigente Paulien Roos-Bik. Het koperensemble Boundless Brass bestaat uit vijf musici uit de omgeving van Deventer. Hun muziek is van hoog niveau en zij brengen een breed repertoire. Het kwintet bestaat uit Paul Jansen en Hans Varenbrink op trompet, Breunis van Wolfswinkel op hoorn, Theo Bruggeman trombone en Michiel Hemmelder op bastuba.

De toegang van het concert is gratis. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar 't Trefpunt.


www.openluchttheatergorssel.nl