Foto: Wim de Vos.
Foto: Wim de Vos. Foto: Meike Wesselink

Gilde Zutphen houdt informatiebijeenkomst over ouder worden

Veerkracht op leeftijd

Zutphen - Op dinsdagmiddag 1 september organiseert Gilde Zutphen een informatiebijeenkomst over het project Power, veerkracht op leeftijd. De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.00 uur in Wijkcentrum Waterkracht aan de Ruijs de Beerenbrouckstraat. Begeleiders geven een voorproefje van de aanpak binnen het project.

Power is een nieuw (vrijwilligers)project voor senioren die elkaar willen inspireren om het ouder worden op een positieve manier te beleven. Voor het ouder worden zijn geen algemene regels, wel enkele gemeenschappelijke vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Wat geeft me energie? Waar wil ik me voor inzetten?

Workshops
Power begint met een serie workshops. Daarin gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over hoe zij in het leven staan en waar hun interesses en behoeften liggen. Elke deelnemer gaat aan de slag met zijn of haar eigen plannen voor de toekomst. De workshops worden begeleid door enthousiaste, geschoolde vrijwilligers van het Gilde.
Zij reiken thema's en werkvormen aan, zorgen voor een open sfeer in de groep en maken ruimte voor persoonlijke verhalen en ideeën van de deelnemers. De workshops zijn een keer per twee weken op dinsdagochtend van 09.30 tot 12.30 uur, te beginnen op 27 oktober.

Vervolg
Voor wie dat wil, is de workshops een opstap naar vervolgactiviteiten.

De projectgroep Power Zutphen ondersteunt initiatieven en organiseert lokale netwerkbijeenkomsten.

Belangstellenden kunnen zich voor de informatiebijeenkomst op 1 september en de workshops aanmelden via de website van het Gilde.


www.gilde-zutphen.nl
www.powernederland.nl


Ontwerp vrije school goedgekeurd

Zutphen - De plannen voor de verbouwing van vrije school De Zwaan, die tegenwoordig De Zonnewende heet, zijn goedgekeurd door het college van Burgemeesters en wethouders.

Er kan dus bijna begonnen worden met de verbouwing en uitbreiding van het pand aan de Valckstraat 30. Op de bestaande eerste verdieping, komt een geheel nieuwe tweede verdieping. Het gebouw krijgt tien klaslokalen waarvan één gedeeld met BSO. Op de begane grond komt een grote zaal en een kleinere zaal, teamruimte en directiekamer. Het gebouw zal verder de beschikking krijgen over een platformlift waarmee het gebouw toegankelijk wordt voor rolstoelgebruikers.

De onderbouw van vrije school De Berkel aan de Weerdslag vertrekt naar de nieuwe dependance. Plannen om het voorgezet onderwijs van vrije school van De Berkel uit te breiden, krijgen hierdoor letterlijk gezien ook ruimte. Vanwege het groeiend aantal leerlingen aldaar heeft de school al langere tijd de wens om uit te breiden. Het binnenkort vrij gekomen stuk van de onderbouw kan dus worden gebruikt om de bovenbouw verder uit te breiden.

Vrije school De Ijssel gaat helemaal verdwijen en ook de vestiging van vrije school De Berkel aan de Dieserstraat komt te vervallen.


19 tot en met 23 augustus:

Cellofestival Zutphen

Zutphen - De achtste editie van het cellofestival staat dit jaar in het teken van vriendschap, talent en beleving.

Op het programma staan concerten en masterclasses van gevestigde (inter)nationale cellogrootheden, opkomende talenten en cellostudenten. Bijgestaan door zangers, pianisten, violisten, orkesten.
Op bijzondere locaties in de stad, is er voor elke celloliefhebber en bespeler ook een uitgebreid programma samengesteld om zelf actief te kunnen deelnemen.

Zutphen wordt steeds meer een plek waar bevriende cellisten samenkomen. Daardoor komt er naar eigen zeggen van de organisatie een programma, gebaseerd op vriendschappelijk en artistiek vlak. De buitenactiviteiten, de dynamiek tussen studenten en docenten, het rijke programma en de hoge kwaliteit van de muziek en de musici, maakt het Cellofestival een muzikaal feest voor iedereen.

Kijk voor het programma op de site van het cellofestival.


www.cellofestivalzutphen.nl

Bijzonder aan het festival is de dynamiek tussen de cellospelers.
Foto: Wim de Vos.