Alzheimer Café Zutphen

Thema 'Muziek en dementie'

Zutphen - Muziek is een belangrijk hulpmiddel om het welbevinden van mensen met dementie te bevorderen. Zingen biedt iedereen de kans om fysiek en emotioneel mee te doen. Met een positief effect op mensen met dementie en hun omgeving. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los.

Els Dijkerman, muziekwetenschapper, organist en dirigent, is 19 augustus te gast in het Alzheimer Café in Zutphen. Zij komt vertellen wat muziek voor mensen met dementie en hun omgeving kan betekenen en hoe je hen met muziek in contact kunt brengen. Schroom niet om met uw vragen te komen!

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, kinderen, vrienden, hulpverleners en andere belangstellenden en vindt iedere derde woensdagavond van de maand plaats. De toegang is gratis net als het eerste kopje koffie / thee. Aanmelden is niet nodig.

Locatie
Zorgcentrum Sutfene (Bruin Café "De Buren), De Lunette, Coehoornsingel 3, 7201 AA Zutphen.
Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

- 19.00 uur Welkom met koffie en thee
- 19.30 uur Start presentatie Els Dijkerman.
- 20.00 uur pauze.
- 20.30 uur Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie.
- 21.00 uur Informeel samenzijn.


Meer informatie: 06 46540141
www.alzheimer-nederland.nl/zutphen
Facebook: Alzheimer Nederland afd. Zutphen, Lochem en Vorden
Twitter: AlzheimerZutphen