De buikglijbaan bracht vorige jaar volop vermaak.
De buikglijbaan bracht vorige jaar volop vermaak. Foto:

Familiedag terug van weggeweest bij vv Warnsveldse Boys

Warnsveld - Na twee jaar van afwezigheid is de familiedag bij de Warnsveldse Boys weer in ere hersteld. Deze gezellige openingsactiviteit voor het hele gezin vindt plaats op de laatste zondag van de basisschoolvakantie, 23 augustus. Ook niet-leden kunnen deelnemen aan deze leuke dag mits er één speler of speelster per team lid is van de Boys. Tevens wordt op deze familiedag de nieuwe Pannakooi officieel geopend.

De basis voor de familiedag is het gezellig bijkletsen. Er wordt een recreatief toernooi (4 tegen 4) gespeeld op kleine veldjes, waarbij teams worden ingedeeld naar leeftijd en niveau.

Teams
De teams kunnen bestaan uit:

- Een complete familie (vader, moeder, kinderen, opa's oma's etc.) en die hoeven natuurlijk niet allemaal lid te zijn bij de Boys;
- Spelers en speelsters uit een team;
- Spelers en vrienden;
- Ouders;

Kortom alles is mogelijk, zolang er in ieder geval maar één speler of speelster lid is van de Warnsveldse Boys.

Tijdens deze dag staat er op het sportpark 't Braamveld een springkussen voor de allerkleinsten en een toestel voor de oudere jeugd en/of ouders. De laatste keer was dit tot ieders groot vermaak een buikglijbaan. In de pauzes van de wedstrijden kan iedereen zijn/haar schotkracht meten op 'Dikke Bertha' en zijn er prijzen per leeftijdscategorie te winnen. Ook is er wedstrijd penalty's schieten. De middag wordt afgesloten met een gezellige barbecue voor iedereen.

Pannakooi
De familiedag heeft dit jaar nog een extra tintje namelijk de officiële opening van de pannakooi en het bekendmaken van de naam. Kortom het belooft een leuke middag te worden. Kijk voor meer informatie en voor aanmelden op de website.


www.warnsveldseboys.nl


Doe mee of kom kijken bij De Vrije Slag

Zutphen - De overeenkomsten zijn groter dan de verschillen tussen de allereerste editie van De Vrije Slag Door Zutphen en die van aanstaande zaterdag. Het is immers nog steeds het allerleukste open water evenement van Nederland. De zwemmer zal er weinig van merken, maar achter de schermen gaat het wel wat anders dan zeven jaar geleden. Vooral de veiligheidsaspecten vragen meer aandacht van de organisatoren. Het aantal deelnemers in 2015 zou wel eens acht keer zoveel kunnen zijn als tijdens die eerste keer.

Voor de veiligheid van de deelnemers speurden de duikers van Albacare ook dit jaar de bodem van het traject weer af. Op https://www.facebook.com/DeVrijeSlagDoorZutphen is te zien wat de opbrengst is.
Een totaal nieuw aspect is het noodweerscenario. "Het is niet verplicht en je hoopt dat je het nooit nodig hebt, maar kijk eens hoe goed de organisatie van de Zwarte Cross kon reageren op noodweer kon reageren", zegt Paul Post die er niet aan mag denken dat er onweer losbarst als er een paar honderd zwemmers over een traject van anderhalve kilometer lengte in het water liggen.

"We anticiperen met ons scenario op het initiatief dat de Nederlandse gemeenten samen willen ontwikkelen voor evenementen" Felix Post, veiligheidscoördinator tijdens de zwemtocht, is er trots op: "We weten dat veel organisaties die open water evenementen organiseren dit niet hebben. Na deze editie zullen wij ons noodweerdraaiboek openbaar maken en organisaties en gemeenten er op attenderen. Dan kan iedereen beoordelen of ze er iets van willen en kunnen gebruiken."

Inschrijvingen
Mensen schrijven zich massaal in. "Afgelopen zaterdag liet een zwemvereniging uit Nordhorn weten met elf selectiezwemmers te starten. Behalve de Duitse driekleur zien we ook de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten, Italië en Frankrijk in het overzicht van inschrijvingen."

Raymond Govaers die verantwoordelijk is voor de inschrijvingen en de tijdregistratie voegt er aan toe: "Omdat we veel enthousiaste vrijwilligers hebben en ons toezicht goed geregeld is, hebben we voor de langste afstanden de capaciteit van 100 naar 120 kunnen verhogen. De drie kilometer kan dat maximum halen. Dan moeten we misschien mensen teleurstellen als ze aan de inschrijftafel staan". Vrijwilligerscoördinator Joan Prummel: "Er zullen ongetwijfeld veel mensen zijn die op de dag zelf besluiten zich aan te melden. We raden die mensen aan ruim op tijd te komen."

Programma en overzicht
Bezoekers wordt aangeraden op www.dvsdz.nl te kijken voor het volledige programma en een overzicht van de beste plekken om te "kijken en kieken." (De brug bij de ijsbaan dient bijvoorbeeld vrij te blijven voor de organisatie) Vanwege de toegenomen drukte is het niet toegestaan te parkeren in de nabijheid van de ijsbaan. Gratis parkeren kan bij de Hanzehal. Daar staat met bordjes de looproute naar het terrein aangegeven.


Fanatieke zwemmers tijdens de editie van 2014. Foto: Achterhoekfoto.nl