Mathieu Jaspers (l) en Erik Nengerman zijn blij dat de podia iets meer geconcentreerd zijn op het festivalterrein.
Mathieu Jaspers (l) en Erik Nengerman zijn blij dat de podia iets meer geconcentreerd zijn op het festivalterrein. Foto: Meike Wesselink

"De drie podia staan dit jaar iets meer bij elkaar, zodat we één bruisend geheel vormen"

Benefietconcert richt zich op meer opbrengst

Zutphen - De laatste twee edities van Live at the Brons was het qua weer gewoon dikke vette pech. Dit jaar hebben organisatoren Erik Nengerman en Mathieu Jaspers aanzienlijk betere weersomstandigheden besteld. Op 28, 29 en 30 augustus wordt het veld bij het Bronsbergermeer weer omgetoverd tot festivalterrein voor de vierde editie van Live at the Brons.

"Als je een festival buiten organiseert dan valt of staat het met de weersomstandigheden. De afgelopen jaren hadden we daar minder geluk mee en bleven de opbrengsten voor het goede doel -Stichting Leergeld en kinderboerderij De Schouw- beperkt tot zo'n 1500 euro. We gaan dat dit jaar anders doen." De horeca die eerdere jaren in handen was van Fort Bronsbergen gaat Live at the Brons nu in eigen beheer doen. De organisatie hoopt hiermee meer binnen te halen voor kinderboerderij de Schouw en stichting Leergeld. Wat er de afgelopen jaren concreet met het geld is gebeurd, weet Nengerman overigens niet.

Nengerman die een evenementenbureau heeft, staat aan de basis van het benefietfestival dat hij belangeloos organiseert. Dat geldt trouwens ook voor de zeven vrijwilligers die hem bijstaan en ook voor de artiesten die voor niet meer dan een onkostenvergoeding een van de drie podia betreden.

Beachparty met vuurkorven en cocktails

Oogje
Een oogje op het Bronsbergermeer als festivalterrein had de voormalige politieman al langere tijd en toen hij de juiste mensen om zich heen had verzameld moest het er maar eens van gaan komen. Nengerman wilde eens wat voor het goede doel doen maar ook een festival van en voor iedereen organiseren. Dat is gelukt. De organisator toert momenteel trouwens iedere zaterdag rond met een huifkar om pannenkoeken te verkopen voor KiKa.

Gecentreerd
Mathieu Jaspers laat de plattegrond van het festivalterrein zien. "De drie podia staan dit jaar iets meer bij elkaar, zodat we één bruisend geheel vormen." Drie podia, met elk een eigen stijl; het hoofdpodium met pop, soul en funk, het rockpodium waar stichting Heavy Rocks voor de line-up heeft gezorgd en het theaterpodium waar ook singer/songwriters zijn te vinden.

Touretteband
Het festival opent vrijdag op geheel eigen wijze met de Touretteband als openingsact. De band (Lex - piano/keyboard, Michiel - gitaar, Joost - drums, Mariëlle, Anouk en Caroline -alle drie zang) is bekend geworden met het RTL5 programma Tourette on Tour. Nengerman benaderde de band en ontdekte dat de groep sinds kort zonder manager door het leven gaat. Niet alleen heeft hij de band naar het festival gehaald maar Nengerman is nu ook de kersverse manager van de band.

Beachparty
Naast de Touretteband, staat ook King George op het programma de eerste avond en met een cocktailbar, vuurtjes in vuurkorven en het Bronsbergermeer op de achtergrond, heeft het festival de eerste avond wel heel veel weg van een beachparty.

Workshops en andere activiteiten
Zaterdag opent het festival met een workshop aquadancing om 13.00 uur, waarna het kinderplein en de podia geopend zijn. Zondag start het festival met een workshop yoga. Nengerman en Jaspers kijken enorm uit naar het festival dat ze heel specifiek richten op het hele gezin. Wederom gaan de opbrengsten dit jaar naar kinderboerderij De Schouw en Stichting Leergeld.


www.liveatthebrons.nl


Wat te doen met leegstaand zwembad?

Zutphen - Het nieuwe zwembad de IJsselslag draait al volop maar wat gebeurt er eigenlijk met het Graaf Ottobad?

Nog dit jaar wordt het pand gesloopt. De gemeente Zutphen heeft hiervoor 150.000 euro krediet beschikbaar gesteld. Er zijn gesprekken over een nieuwe bestemming op het terrein bezig, maar daarover wil de gemeente nog niets kwijt.

Pathfinder
Maar voordat het gebouw gesloopt gaat worden, ziet de organisatie van Pathfinder in het Graaf Ottobad een geschikte locatie voor het festival voor liefhebbers van elektronische muziek. Op 19 september vindt in het gebouw dus nog een indoor festival plaats.

Officiële opening
Het nieuwe zwembad wordt op 21 augustus officieel geopend. Gedurende de hele dag worden er workshops en clinics gehouden en is er van alles te doen: onderwaterfoto's maken, schminken en springen op het springkussen. Ook wordt er een lichtshow gegeven op muziek die de dj draait.


www.ijsselslag.nl


Stoer buitenevenement voor jong en oud

OerSprong op De Kas

Zutphen - Vorig jaar organiseerde educatief centrum De Kas voor het eerst het OerSprong festival. Vanwege het grote succes is besloten het opnieuw te houden. Op 23 augustus vindt het buitenevenement voor jong en oud plaats.

Van 13.00 tot 17.00 uur is er weer van alles te doen met het thema Terug naar de natuur. Met de thema´s OerKracht, OerSoep en OerGevoel zijn er workshops, demonstraties, proeverijen en sporten om te ontdekken. Je maakt kennis met de eetbare natuur, oude ambachten, sporten als boogschieten en bijlwerpen en je kunt leren smeden en pottenbakken.
Er is dus van alles te doen voor iedereen. Kijk voor meer informatie over OerSprong op de site.


www.dekaszutphen.nl