Gastbeiaardier Rien Donkersloot brengt tweede Wijnhuisconcert 'Mozart and more'

Zutphen - De bliksem heeft dan wel de electronica van het wijnhuiscarillon voorlopig het zwijgen opgelegd, maar gelukkig werkt onder de vaardige vuisten van een echte beiaardier het stelsel van klavier, trekstangen en klokken nog steeds perfect. Vrijdag 31 juli zal het tweede in de serie Wijnhuisconcerten worden gegeven door gastbeiaardier Rien Donkersloot. De titel is "Mozart and more".

Aanvang van het concert is 19:00 uur. Wie in alle rust wil genieten kan dat het beste doen in de 'luistertuin op het Wöhrmannhofje' (ingang Bakkerstraat). Daar zijn ook programma's te krijgen zodat het verloop goed te volgen is. Op de terrassen van de markt is het natuurlijk ook aangenaam luisteren.

Rien Donkersloot is gefascineerd door klank klokken

Rien Donkersloot werd in 1985 geboren te Rotterdam. Hij studeerde orgel aan het conservatorium van Rotterdam. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek. Daarnaast won hij diverse prijzen op orgelconcoursen en studeerde hij aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen. In 2011 behaalde hij zijn diploma 'Master of Music' cum laude. Rien is stadsbeiaardier van Haarlem. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Goes en gemeentebeiaardier van Ridderkerk. Rien is sinds maart 2012 hoofdorganist van de St. Joriskerk in Amersfoort; daarnaast is hij verbonden aan de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Verder heeft hij een uitgebreide lespraktijk en is hij actief als concertorganist en (koor)begeleider. Van zijn orgelspel verschenen vijf cd's.


www.riendonkersloot.nl