Zutphen vanaf de Vliegendijk. Door: Jan Baggen.
Zutphen vanaf de Vliegendijk. Door: Jan Baggen. Foto:

Zutphense kunstenaar Jan Baggen laat zijn recent geschilderde werk in olieverf zien

Expositie 'Naar Buiten!' bij Sutfene

Zutphen - Tot 1 september is in de expositieruimte van Sutfene: Studio 3 aan de Coehoornsingel in Zutphen de expositie: "Naar Buiten !" te zien.

Het is zomer en dat is de tijd dat schilders en tekenaars naar buiten gaan om in de vrije natuur te werken. Gewapend met een schetsboek, aquarelletje, Franse ezel, veldezel of een handzaam, zogenaamd "Pochadekistje", trekt het schildersvolk dan door de omgeving om de mooiste plekjes vast te leggen.

Op deze expositie is het werk van de Zutphense kunstenaar Jan Baggen te zien. Al jaren trekt hij door de omgeving om deze vast te leggen. Veel tekenwerk, maar op deze expositie is voornamelijk recent buiten geschilderd werk in olieverf te zien. Veel is er geschilderd in de nabije omgeving van Zutphen, zoals een gezicht op Zutphen vanaf de Vliegendijk.
Het zicht op de IJsselkade, de IJsselboerderij bij het Bronkhorsterveer maar ook op de Noordzeestranden werd geschilderd. Het zand wat in de verf is gewaaid, is terug te zien op het schilderij. Ook is er te zien wat Jan Baggen heeft gemaakt in Frankrijk, Oostenrijk en Italiƫ.


www.janbaggen.nl