Afbeelding
Foto:

Kaarten Gondelvaart Warnsveld 2015 binnenkort in voorverkoop

Bouwgroepen hebben zin in Gondelvaart

Warnsveld - Over vier weken is het weer zover, dan is er weer een Gondelvaart in Warnsveld. De bouwgroepen zijn druk in de weer om de gondels klaar te maken.

Met 3.000 waxinelichtjes wordt het weer een fraai schouwspel op de Berkel. Een uniek feest in Nederland. Nergens anders in ons land wordt er met natuurlijk licht gevaren in een optocht van zelfgebouwde gondels.

Gondels
Acht gondels met zeer uiteenlopende thema's varen voorbij. Straten, wijken, buurtschappen , vriendengroepen en organisaties hebben maandenlang gewerkt om hun onderwerp zo mooi mogelijk uit te lichten.

Muziek en begeleidende tekst maken het sprookje compleet. Voortgetrokken door roeiboten kunnen bezoekers nabij het 'witte bruggetje' genieten van dit prachtige schouwspel.

Kaarten
Binnenkort komen de kaarten in de voorverkoop bij Boek & Co.
De mensen die de kaarten in de voorverkoop kopen maken in het voorprogramma kans op mooie prijzen.

Voorprogramma
Om 19.00 uur is het terrein geopend voor publiek. Het voorprogramma kent veel levende muziek en er is een piratenfestival voor de kinderen. Wijkvereniging Dorskamp verzorgt weer de catering.

Komt allen naar de Gondelvaart op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus.


www.gondelvaartwarnsveld.nl


Toon Golstein biljarttoernooi 50+

Warnsveld – op donderdag 27 augustus vindt in het kader van de Warnsveldse feestweek het traditionele Toon Golstein biljarttoernooi plaats.

Evenals vorig jaar begint het toernooi om 12:30 in 't Warnshuus. Er wordt 'Tien+ over rood' gespeeld, deelname kost € 5,00 per persoon.

Maximaal 30 personen (50 jaar of ouder) kunnen deelnemen.

Aanmelden kan tot en met 21 augustus bij 't Warnshuus of bij de heer Golstein.


Warnshuus (0575-522796)
Dhr. Golstein (0575-573909)


Racefiets en MTB evenement 'Omloop van Gorssel'op 16 augustus

Gorssel - Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 16 augustus de 31e Omloop van Gorssel. Een ééndaags fietsevenement met weg- en MTB tochten voor jong en oud. Een evenement welke door de NTFU beoordeelt is als NTFU Klassieker. Daarnaast worden er diverse activiteiten rondom de start- en finishlocatie Stayokay "de Kleine Haar" georganiseerd, zoals een MTB clinic voor de jeugd, een MTB clinic voor dames en er is muziek.

De NTFU hanteert voor toertochten het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen (KWS). Tochten die voldoen aan alle punten uit dit beoordelingssysteem ontvangen van de NTFU 3 sterren en mogen daarmee de titel 'NTFU Klassieker' voeren. Deze evenementen kunnen worden beschouwd als topevenementen binnen de NTFU.

Tijdens de Omloop van Gorssel worden twee nevenevenementen georganiseerd: de Rabobank MTB clinic voor de jeugd van 10 tot 15 jaar en Rabobank MTB clinic voor dames. Beide clinics worden verzorgd door het team Jan Weevers, voormalig bondscoach van het Nederlands mountainbiketeam. De jeugdclinic is een prachtige kennismaking met het MTB'en voor de jeugd. De damesclinic is een ontspannen en laagdrempelige clinic om de eerste tips en tricks van het MTB'en te leren kennen.

Inschrijven
Beide clinics kunnen door bijdrages van onze sponsoren gratis worden aangeboden. Er moet wel vooraf ingeschreven worden, dit kan via de Facebookpagina www.facebook.com/wtcgorssel. Ben je niet in het bezit van een MTB en wil je toch deelnemen aan een clinic? Geef dit bij je inschrijving aan, we zullen dan in overleg met onze sponsoren zoeken naar een oplossing. De Omloop start bij de Stayokay Gorssel gehuisvest in het prachtige Noorse jachthuis "de Kleine Haar". Hier is het voor en na de tocht goed toeven. Er is verkleed- en douchemogelijkheid, het afspuiten van je fiets is mogelijk en er is voldoende parkeerruimte.

Routes en afstanden
De Omloop van Gorssel kent zowel tochten over verharde wegen (60 en 100 km) als twee MTB afstanden (29 en 45 km). Alle routes zijn volledig uitgepijld volgens de richtlijnen van de NTFU. De tochten voeren langs de mooiste plekjes van de Achterhoek met de prachtige Holterberg en de bosrijke gebieden van Salland. Er kan gestart worden tussen 08.00 en 10.30 uur. De 60 km wegtocht is zeer geschikt voor het sportieve gezin, maar de racefietser kan hier eveneens zijn hart ophalen. De 100 km is een tocht voor de sportieve (race) fietsers langs de mooiste plekjes, met uitdagende beklimmingen.

De 29 km MTB route is sinds een aantal jaar definitief aan het programma toegevoegd. Deze afstand staat open voor alle deelnemers maar is zeer geschikt voor de jeugd. Voor sportieve MTB'ers is er een uitdagende 45 km tocht uitgezet.

Deelname aan de tochten is voor jeugd tot 15 jaar gratis. Deelnemers van 15 jaar en ouder betalen 4 euro als ze TFK houder zijn en anders 5 euro. Inschrijven voor de tochten kan voor de start bij de Stayokay, voorinschrijven is niet mogelijk.

Meer informatie over WTC Gorssel en de Omloop is te vinden op de websites.


www.wtcgorssel.nl
www.facebook.com/WTCGorssel