Vader Jeroen, moeder Sandra en zus Kim met groep 7 van OBS De Fontein.
Vader Jeroen, moeder Sandra en zus Kim met groep 7 van OBS De Fontein. Foto:

Ingebruikname herdenkingsplek voor Anouk Woerts uit Warnsveld

Zutphen - Bijna een jaar geleden (12 augustus 2014) is Anouk Woerts uit Warnsveld, leerling van OBS De Fontein, tijdens een noodlottig ongeluk om het leven gekomen. Er is lang over nagedacht wat een passende herdenkingsplek voor Anouk zou zijn.

De leerlingenraad van de school vond halverwege het schooljaar dat de tafeltennistafel moest worden opgeknapt. Toen bedacht juf Hilke samen met de leerlingen van groep 7, de groep waar Anouk deel van uit maakte en in overleg met de ouders van Anouk, om de tafeltennistafel als herdenkingsplek te gebruiken. Zij speelde namelijk erg graag aan deze tafel.

De klasgenoten van Anouk hebben een fraai ontwerp gemaakt in de kleuren die Anouk mooi vond. Henk Jan Rietberg, één van de ouders van De Fontein, heeft vervolgens het geheel mooi vorm gegeven en geschilderd. Ook zijn de handafdrukken van Anouk en haar klasgenootjes erin verwerkt. In de afgelopen week hebben de leerlingen van o.b.s. De Fontein in bijzijn van de ouders, zus en opa's/oma's van Anouk de herdenkingstafel voor haar in gebruik genomen.
Tijdens deze bijeenkomst overhandigde de ouderraad van de school een herinneringsboek, dat zij hadden samengesteld, aan vader Jeroen en moeder Sandra.