Edwin Boekhorst (Rabobank) en Erik den Teuling (Gelre Ziekenhuizen).
Edwin Boekhorst (Rabobank) en Erik den Teuling (Gelre Ziekenhuizen). Foto:

Rabobank sponsort Gelre ziekenhuizen Fietstocht

Zutphen - In de afgelopen jaren heeft de Gelre ziekenhuizen Fietstocht de klassieker / drie sterren status van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) bereikt.

Dankzij de steun van vrijwilligers van Unicef, Gelre ziekenhuizen en de lokale fietsclubs Bar End en De Adelaar is het een evenement geworden waar jaarlijks steeds meer fietsliefhebber aan mee willen doen.

Rabobank Apeldoorn en omgeving ondersteunt de fietstocht voor het goede doel voor de komende drie jaar met een mooi bedrag en de onmisbare Rabobank boog bij de start/finish.

Unieke combinatie
De Gelre ziekenhuizen fietstocht is een unieke combinatie van fietsen voor een goed doel namelijk kinderen: via Unicef (wereldwijd) & kidscollege (lokaal) en voor je eigen gezondheid. Dankzij sponsoren als de Rabobank kunnen we een gezondheidsmarkt organiseren met onder meer gratis gezondheidsmetingen en advies. Verder besteden we dit jaar extra aandacht aan tekenbeten en de ziekte van Lyme.

De deelnemers van de fietstocht wordt een lunch aangeboden om weer op krachten te komen en er is voor iedereen een deelnamegeschenk dat dit jaar is aangepast aan het vijfjarig bestaan.

Fietsen voor zowel lokaal als internationaal doel

Fiets mee 5 september
Aanmelden voor 5 september kan via de website. U kunt dan direct online betalen. Het inschrijfgeld is € 5,-. U bent natuurlijk ook welkom op de dag zelf om u in te schrijven en mee te fietsen of om de gezondheidsmarkt te bezoeken.

Ondertekening sponsorcontract
Op de foto is de ondertekening van het sponsorcontract te zien door Dhr. Edwin Boekhorst, directeur bedrijven Rabobank Apeldoorn en omgeving en Dhr. Erik den Teuling, lid Raad van Bestuur Gelre ziekenhuizen.


gelreziekenhuizen.nl/fietstocht


Architect Thomas Rau komt naar Zutphen

Zutphen - Coöperatie Atelier3D Duurzaam Denken en Doen gaat in samenwerking met Denkstof - school voor gesprek een reeks interactieve lunchlezingen organiseren onder de titel 'Doordenken over duurzaamheid. Op vrijdagmiddag 11 september is de primeur met architect Thomas Rau, die op de 6e plek staat in de Duurzame Top100 van dagblad Trouw.

Hij gaat in op uitdagingen voor overheden en ondernemers om een circulaire stad te realiseren.

De lezingen worden gegeven in het herbouwde duurzaamheidscentrum De Kas, Harenbergweg 1 te Zutphen.

Toekomstigbestendig
Het is tijd om de economie te ecologiseren, vindt architect Thomas Rau. "Dat gaat veel verder dan duurzaamheid. We moeten de economie opnieuw uitvinden.

We moeten naar een systeem waarin iedereen verantwoordelijk is voor de consequenties van zijn daden. De toekomst is circulair"

Circulariteit
Een circulaire manier van bouwen is volgens Rau niets minder dan een randvoorwaarde voor toekomstbestendig bouwen. "Materialen zijn eindig en we kunnen eigenlijk niet meer spreken van vast goed. Eerder los goed.

Circulariteit faciliteert de tijdelijkheid van gebouwen, die overigens – naarmate ze ouder worden – altijd 'dommer' worden. Voor mij is het bijna vanzelfsprekend dat een gebouw demontabel is."

Heropening De Kas
Deze prikkelende lunchlezing wordt georganiseerd als een van de eerste activiteiten in het vernieuwde hoofdgebouw van De Kas. Kaarten voor de lunchlezing zijn vanaf augustus verkrijgbaar via de websites van Atelier3D en De Kas.

Voor meer informatie, neem een kijkje op onderstaande websites.


www.atelier3d.nl
www.dekaszutphen.nl