Mattias Buitelaar  en Dennis Siebers.
Mattias Buitelaar en Dennis Siebers. Foto:

Mattias Buitelaar en Dennis Siebers
openen De Courant

Zutphen - Al die heerlijkheden; soms is het gewoon lastig kiezen van de menukaart. Daarom kun je bij Grand Café De Courant aan de Houtmarkt 66 kiezen uit een heleboel smakelijke kleine hapjes.

Op de lunchkaart staan daarom rijk belegde minibroodjes, romige minisoepjes en ook de salades kun je in het klein bestellen. Dennis Siebers en Mattias Buitelaar kozen dit concept voor de lunch die tot 16.00 uur te bestellen is. Dennis: "Vanaf 17.00 uur is de kaart uitgebreider voor het diner. We serveren mooie vissoorten als zalm, zeewolf maar ook mosselen. We hebben verschillende soorten vlees in huis, waaronder dat van het Lakenvelderrund, echt een streekproduct."

Industrieel en statig
De Courant oogt eigentijds; een mooie strakke bar over de lengte van het grand café. Deuren en houten panelen hebben een smaakvolle klassieke groene tint gekregen. Hier en daar hangen bijzondere lampen eigenwijs naar beneden. Ze hebben iets industrieels en ogen tegelijkertijd modern en antiek. Ooit huisde in het statige pand het Zutphens Dagblad en die herinnering is terug te vinden op het bord aan het pand, in de stijl van de menukaart en de terrastafels met opdruk van krantenpapier.

Cocktails
Mattias stopt graag tijd en en liefde in zijn cocktails. Een fruitige Sex on the Beach, een mooie rode strawberry daiquiri of een verfrissende Mojito; deze en nog veel meer mixjes staan op de kaart. De drankjes worden in het grand café gemaakt maar kunnen natuurlijk ook in de mooie kelder gedronken worden.

Mattias: "Dat kan zeker. Daarnaast is het de bedoeling om de kelder te verhuren voor feestjes. Het heeft een eigen ingang vanaf de Houtmarkt." Een wame, beetje mysterieuze ruimte met prachtige muurschilderingen op de wand; het oogt nu al als een feestje beneden.

Eigen binnentuin
Vóór het pand een ruim terras met zestig zitplaatsen maar ook achter heeft De Courant een eigen binnentuin met terras. Een fijne aanwinst in de stad voor wie ook na het eten nog even lekker wil blijven genieten. De Courant is dagelijks open van 11.00 tot 00.30 uur en in het weekend van 11.00 tot 2.00 uur.


www.decourantzutphen.nl