Thema Blues Brothers. Foto: Femke Beijnvoort.
Thema Blues Brothers. Foto: Femke Beijnvoort. Foto:

Ode aan Winterwonderland van Stichting IJsselwijs Gorssel

Gorssel - Na acht mooie kerstvoorstellingen sluit Stichting IJsselwijs uit Gorssel dit jaar de Winterwonderland (WWL) projecten af met een speciaal hiervoor op te richten reünie-projectkoor.

Winterwonderland was het eerste initiatief van Stichting IJsselwijs, een stichting die mensen wil verbinden door samen te werken aan muziektheaterprojecten. De eerste voorstelling van Winterwonderland, o.l.v. Juliette Dumoré, bleek zo succesvol, dat er nog zeven kerstvoorstellingen volgden. In totaal acht jaar lang veranderde 't Trefpunt in Gorssel rond Kerst in een Winterwonderland, met thema's als Alice in Wonderland, Phantom of the Opera, de Blues Brothers en James Bond.

Hoogtepunten en plannen
Er waren veel hoogtepunten in zang, toneel (met regie van o.a. Wilma Makkink), decorbouw (door o.a. Leo Vegting) en de diverse gastacts. Na acht jaar vindt IJsselwijs nu dat het tijd is om de blik te verbreden naar andere, vernieuwende muziekprojecten in de regio. Zo zijn er bijvoorbeeld al plannen voor een indrukwekkend koorproject in het voorjaar van 2017.

Reünie-projectkoor
Stichting IJsselwijs wil met een reünie-projectkoor een ode brengen aan acht jaar Winterwonderland. Dit projectkoor krijgt een verrassende rol in het jubileumconcert van Swing Coöperation, het swingende popkoor uit Gorssel.

Swing Coöperation is ontstaan vanuit de Winterwonderlandprojecten en viert op 12 december haar vijfjarig bestaan met een jubileumconcert in de Hanzehof in Zutphen.

Zing je mee?
Heb jij in de afgelopen acht jaar meegezongen in het kinderkoor of het volwassenenkoor van één of meer voorstellingen van Winterwonderland? Of was je op een andere manier betrokken en zing te graag een keertje mee?

Geef je ook op voor het reünie-projectkoor

Dan nodigt IJsselwijs je uit om mee te doen! Een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te ontmoeten.
Repetitie
Het reünie-projectkoor repeteert eenmalig op 29 november 2015 van 10.00 – 17.00 uur in 't Trefpunt in Gorssel. De repetitie van het kinderkoor duurt één uur en is op woensdagmiddag 25 november, eveneens in 't Trefpunt.

Gratis toegang concert
Eigen bijdrage: volwassenen 15 euro, kinderen 7,50 euro. Deelnemers aan het projectkoor krijgen gratis toegang tot het jubileumconcert van Swing Coöperation. Meer weten of aanmelden? Stuur een berichtje naar secretariaat@stichtingijsselwijs.nl. Aanmelden kan tot en met 10 augustus 2015. Voor meer informatie, zie de website.


www.stichtingijsselwijs.nl