De verhalenvertellers brengen wederom waterrijke verhalen.
De verhalenvertellers brengen wederom waterrijke verhalen. Foto: Meike Wesselink

Verhalenvertellers vinden pleisterplaats in De Houthaven

Verhalen aan Boord

Zutphen - Op zaterdagmiddag 29 augustus zal in de Houthaven in Zutphen de inmiddels zesde editie plaatsvinden van het jaarlijkse vertelfestival Verhalen aan Boord. De vaste kern van het vertelcollectief bestaat uit Gery Groot Zwaaftink, Eugène Ligtvoet, Ron Vernout, Jan Alfrink, Meike Wesselink en Mirjam Wagter Smitt.

Voor de eerste edities van het festival kon het publiek de vertellers vinden in het museum Boer Kip. Ook waren ze een keer te horen in de Hanzehof, maar inmiddels lijken ze hun vaste pleisterplaats gevonden te hebben in de historische Houthaven. En begrijpelijk; het natuurlijke decor is heel inspirerend, net als de namen van de schepen, zoals Walravina, EbenHaezer en Vleermoes.

Ook is het enthousiasme onder de schippers groot; een royaal aantal heeft zich wederom bereid verklaard zijn/haar schip ter beschikking te stellen. Er zullen verhalen voor alle leeftijden verteld worden, ook zal muziek niet ontbreken en wordt er wederom voor een passende opening gezorgd.

Aanvang van het familie-festival is 13.00 uur, entree is gratis, een vrijwillige bijdrage echter wordt zeker op prijs gesteld.

Voor reserveringen en informatie: verhalenaanboord@gmail.com